Πολιτική

Ένταση και φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Ένταση και φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Πηγή Φωτογραφίας: Συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Τι είστε εσείς εδώ; Πολιτοφύλακες;»

Ένταση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο προτού ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει μεγάλη ένταση ανάμεσα σε όσους στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη και τους υπόλοιπους, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται διαφωνίες επί των διαδικαστικών, με τους kasselistas να επιθυμούν αυστηρό έλεγχο για το ποιος παίρνει κάρτα για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη συνεδρίαση, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Παππάς, κατήγγειλε τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη για «πολιτοφυλακή», υποστηρίζοντας ότι τον εμποδίζουν να πάρει τη δική του κάρτα. «Τι είστε εσείς εδώ; Πολιτοφύλακες;», φέρεται να είπε.

Σημειώνεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε χθες τον τελευταίο ελιγμό του πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Το απόγευμα της Παρασκευής απέσυρε με ανάρτησή του το εξώδικο που είχε απευθύνει στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας για τη διαρροή του Πόθεν Έσχες του.

Για την απόφασή του αυτή, ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκε το γεγονός ότι το εξώδικο «πέτυχε τον σκοπό του», παράλληλα σημείωσε πως θέλει να αφαιρέσει και το τελευταίο «άλλοθι» από τους αντιπάλους του, τους οποίους κάλεσε αν θέλουν τώρα να τον αποκλείσουν «γιατί πίνει τον καφέ του δίχως ζάχαρη».

Τέλος δεσμεύτηκε προς τους οπαδούς του ότι Συνέδριο και εκλογές για πρόεδρο θα γίνουν «ελεύθερα».

Λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση, ο Παύλος Πολάκης έκανε μια ανάρτηση όπου παίρνει θέση σχετικά με τις εξελίξεις στο κόμμα, την ώρα που το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος φέρνει νέες αναταράξεις.

Ο Παύλος Πολάκης καλεί τόσο τα μέλη της Κεντρικής Επιστροπής όσο και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να επικρατήσει σύνεση για να βγει το κόμμα από την εσωστρέφεια. «Ο νικητής των εκλογών θα προκύψει στο φως, με τίμια αντιπαράθεση και με όλους παρόντες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ο κ. Πολάκης επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις εκτός Αθήνας για να μην παραστεί στην Κεντρική Επιτροπή, όπου «87» και kasselistas αναμένεται να λύσουν τις διαφορές τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments