Πολιτική

“Πολεμική ατμόσφαιρα” στον ΣΥΡΙΖΑ

“Πολεμική ατμόσφαιρα” στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, avgi.gr

Αλλεπάλληλες τριβές στην Κεντρική Επιτροπή

Ένταση επικράτησε τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν η πλειοψηφία δεν παραχώρησε τον λόγο στη Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία είχε προηγουμένως αρνηθεί να διαπιστευθεί και να παραλάβει το καρτελάκι του μέλους της ΚΕ.

Πηγές από το προεδρείο της συνεδρίασης δήλωσαν: «Προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την πλειοψηφία, αλλά απέτυχαν, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Δεν γνωρίζουν και δεν ενδιαφέρονται για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο για το σακάκι του Κασσελάκη, που θέλουν να τον αναδείξουν πρόεδρο. Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε να μιλήσει χωρίς να έχει εγγραφεί ως ομιλήτρια και χωρίς να έχει διαπιστευθεί, καθώς ανήκει στους απόντες που επιχείρησαν να αποδυναμώσουν την πλειοψηφία του οργάνου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η κ. Όλγα Γεροβασίλη ανέβηκε στο βήμα και ζήτησε από την κ. Τζάκρη να κατέβει, να παραλάβει το καρτελάκι της και να μιλήσει. Αν το αποκτήσει, θα θεωρηθεί παρούσα και θα ενισχυθεί η πλειοψηφία.

Από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη έλεγαν ότι «η Κεντρική Επιτροπή αρνήθηκε την λήψη παρουσιών επί του ονομαστικού καταλόγου που είχε ζητήσει η Θεοδώρα Τζάκρη».

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, αναφερόμενος προφανώς στον Στέφανο Κασσελάκη, δήλωσε στην ομιλία του ότι η πολιτική δεν μπορεί να ασκείται «με φρου-φρου και αρώματα» ούτε «με τα μπρος πίσω των υποψηφίων».

Το γεγονός αυτό δημιούργησε ένταση και εκτός της αίθουσας της συνεδρίασης, καθώς υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη που παρευρίσκονται εκφράζουν έντονα τις διαμαρτυρίες τους, ενώ κάποιες φορές έρχονται σε διαπληκτισμούς με μέλη της άλλης πλευράς.

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην οικονομικός διευθυντής, πρότεινε να ληφθεί απόφαση από το όργανο, με την οποία θα παραπέμπεται ο Στέφανος Κασσελάκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Ο Θ. Γεωργόπουλος επικαλείται 20 λόγους, εκ των οποίων οι 17 προέρχονται από αντίστοιχο υπόμνημα του Θέμη Μουμουλίδη, συν άλλους τρεις:

– Το εξώδικο του Κασσελάκη. – Τη συνέντευξη του πρώην προέδρου στον ANT1. – Τη σημερινή προσπάθεια των εκπροσώπων του Στ. Κασσελάκη να υπονομεύσουν τη λειτουργία του ανώτατου καθοδικού οργάνου.

Με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και θα αποφασίσει αν τελικά αποσύρει ή όχι την υποψηφιότητα του έκπτωτου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, από τις επερχόμενες εκλογές του κόμματος.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Επιτροπή διεξάγεται σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας και είχε καθοριστεί η έναρξη της στις 12:30. Ωστόσο, επεισόδια και ταραχές σημειώθηκαν νωρίτερα, με αλλεπάλληλα πυρά να εκτοξεύεται από την πλευρά των «Kasselistas» και το μπλοκ των «87». Οι εργασίες της συνεδρίασης ξεκίνησαν επίσημα στις 15:00, έπειτα από μία σειρά παρεμβάσεων που καθυστέρησαν την έναρξη της.

Πηγές της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ: «Πρωτοφανή πράγματα που δεν έχουν σχέση με το κόμμα»

Ο Γιάννης Ματζουράνης, εκπροσωπώντας την Κεντρική Επιτροπή, απάντησε στη Θεοδώρα Τζάκρη, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Η ΚΕ συγκλήθηκε κανονικά και η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια της πλευράς Κασσελάκη να την υπονομεύσει με την αποχή τους.

Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη της προσπάθειας να τορπιλιστεί η διαδικασία από το γεγονός ότι μέλη της ΚΕ, που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ παρίστανται στη συνεδρίαση, επιλέγουν σκόπιμα να μην χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους και να μην δηλώσουν την παρουσία τους.

Πρόκειται για πρωτοφανείς ενέργειες που δεν συνάδουν με τον σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος.

Ωστόσο, η δημοκρατία έχει τους κανόνες της και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ γνωρίζει πώς να προστατεύεται από όσους προσπαθούν να διαλύσουν και να υποβαθμίσουν τη λειτουργία του».

Τα παρατράγουδα πριν από τη συνεδρίαση Σε ταραχώδες κλίμα πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου δεν έλειψαν οι εντάσεις και στον χώρο έξω από την αίθουσα που πραγματοποιούνται οι εργασίες του κόμματος.

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ξεκίνησαν να εξαπολύουν τα «πυρά» τους το ένα στο άλλο, δυναμιτίζοντας το ήδη τεταμένο κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Βασίλης Σμπώκος, μπαίνοντας στην αίθουσα της συνεδρίασης, δέχθηκε την πρόκληση από άλλο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Λεωνίδα Μπεχράκη, που ανήκει στο στρατόπεδο Κασσελάκη, ο οποίος φέρεται να του είπε «όποιοι Κρητικοί είστε πάνω από 300 μέτρα είστε κότες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments