Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Φον ντερ Λάιεν στην Κύπρο

Συνάντηση Μητσοτάκη – Φον ντερ Λάιεν στην Κύπρο

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ MED9 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα ζητήματα του μεταναστευτικού και της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής MED9 στην Πάφο, με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες του νέου ευρωπαϊκού θεσμικού κύκλου, με έμφαση στα ζητήματα του μεταναστευτικού και της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, τα οποία βρίσκονται στην ατζέντα της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Παρόντες, πέραν του οικοδεσπότη Νίκου Χριστοδουλίδη, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Λουίς Μοντενέγκρο, ο Κροάτης Αντρέι Πλένκοβιτς, ο Μαλτέζος Ρόμπερτ Αμπέλα και ο Σλοβένος Ρόμπερτ Γκολόμπ. Το «παρών» θα δώσει επίσης η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Αμπντάλα, με δεδομένο ότι θα συζητηθούν και οι σχέσει Ε.Ε.-Ιορδανίας.

Συνάντηση και με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής (11/10) ο Έλληνας πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ, στο περιθώριο της MED9 θα συναντηθεί και με τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, αναμένεται να επισημάνει την ανάγκη συντονισμού της ΕΕ στις εξελίξεις της Μέσης Ανατολής. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη εκφράσει τη θέση του ότι το Ισραήλ έχει αναφαίρετο δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Έχει, ωστόσο, επισημάνει ότι, προκειμένου η σύγκρουση να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments