Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι είναι με ποιους

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι είναι με ποιους

Πηγή Φωτογραφίας: [372314] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο ρόλος Παππά, η απουσία Πολάκη και τι προσάπτουν στον Τεμπονέρα

Μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα του μεγάλου ξεκαθαρίσματος στο δρόμο προς το έκτακτο συνέδριο και την εκλογή ηγεσίας. Ακόμα η ώρα άλλαξε δυο φορές: αρχικά στις 11:00, μετά πήγε στις 12:00 και φθάσαμε στις 12:30, αλλά υπολογίστε καλύτερα 13:30.

Η μάχη θα είναι σκληρή σήμερα και μένει όμως να φανεί πόσοι θα είναι στην αίθουσα καθώς επί των παρόντων θα κριθεί η απαρτία, όπως έμαθα. Όλα θα εξαρτηθούν βέβαια από το πόσα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα βρεθούν στην αίθουσα. Με δεδομένο ότι έως χθες το βράδυ αργά οι κασσελίστας δεν ήταν διατεθειμένοι να παρουσιαστούν στην ΚΕ και ο Παύλος Πολάκης θα ήταν στην Κρήτη σε περιοδεία και άρα ίσως απουσιάζουν τα μέλη της ΚΕ που τον στηρίζουν, ίσως τεθεί θέμα απαρτίας.

Ο αποκλεισμός Κασσελάκη Πάντως παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε χθες το απόγευμα μια κίνηση ματ αποσύροντας το επίμαχο εξώδικο που άναψε φωτιές και ήταν και η δικαιολογία ακόμα και για να διαγραφεί, λέγοντας ας τον αποκλείσουν επειδή δεν βάζει ζάχαρη στον καφέ του, οι «87» είναι αποφασισμένοι να το τραβήξουν. Όλα θα αποφασιστούν σε σύσκεψη που θα γίνει πριν από τη σημερινή ΚΕ.

Οι στρατοί Ο Στ. Κασσελάκης που είναι έτοιμος για όλα έχει φτιάξει τις συμμαχίες του. Στηρίζεται στους βουλευτές Ευάγγελο Αποστολάκη, Θεοδώρα Τζάκρη, Πέτρο Παππά, Γιώργο Γαβρήλο, Γιώτα Πούλου, Ραλλία Χρηστίδου, Γιάννη Σαρακιώτη, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, Κυριακή Μάλαμα, ενώ κοντά στην προεδρική ομάδα είναι αλλά δεν θεωρείται ξεκάθαρο εάν τον στηρίζει ή όχι είναι η Νίνα Κασιμάτη. Στηρίγματα έχει τους πρώην βουλευτές Γιάννη Μπουρνούς, Θανάση Οικονόμου και Θάνο Μωραΐτη, που είναι και διευθυντής της ΚΟ, αλλά και τον Μανώλη Καπνισάκη, διευθυντή του γραφείου του, τον πρώην γραμματέα Πάνο Ρήγα, το Νίκο Σκορίνη, κ.ά. Και σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αυτή τη στιγμή έχει τον έλεγχο του 40-45% της ΚΕ.

Οι «αντικασσελίστας» Σε αυτή την ομάδα, που πλέον αμφισβητεί ευθέως τον Στ. Κασσελάκη, υπάρχουν πρόσωπα που έχουν στενή επαφή και τακτική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα με ό,τι αυτό σημαίνει για τα μελλούμενα, αν και ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει πως ουδείς μιλάει εξ ονόματός του. Αυτά είναι η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η αδελφή του Ζανέτ Τσίπρα και ο ξάδελφός του Γιώργος Τσίπρας. Επίσης, ανήκουν ο πρώην γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, ο υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια Θύμιος Γεωργόπουλος, που είχε και τη μεγάλη αντιπαράθεση με τον Στ. Κασσελάκη για τα οικονομικά του κόμματος, οι πρώην βουλευτές Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας, Μαρία Ρεπούση κ.ά.

Ο ρόλος Παππά Αυτό που συζητάνε πολλοί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι τι κάνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς, και ποιον στηρίζει. Αν και μέχρι προχθές ήταν ουδέτερος, μου λένε πως έκλεισε το μάτι έξυπνα προς τους «87». Γι’ αυτό και η έκρηξη χθες της Θ. Τζάκρη στην Πολιτική Γραμματεία όπου ζήτησε να κινηθεί και αυτός, αλλά μεταξύ άλλων και η γραμματέας Ράνια Σβίγκου που και αυτή άλλαξε στρατόπεδο και δεν είναι υποστηρίκτρια του Στ. Κασσελάκη, να μην γίνει η σημερινή ΚΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments