Διεθνή

ΔΝΤ: Η Τουρκία πρέπει να επιταχύνει τη μάχη κατά του πληθωρισμού

ΔΝΤ: Η Τουρκία πρέπει να επιταχύνει τη μάχη κατά του πληθωρισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, newmoney.gr

Το Ταμείο συνέστησε μεγαλύτερα βήματα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και προέτρεψε τις τουρκικές αρχές να προχωρήσουν με συντονισμένες δημοσιονομικές, νομισματικές και εισοδηματικές πολιτικές

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέτρεψε την Τουρκία να επιταχύνει τη μάχη κατά του πληθωρισμού, επισημαίνοντας μια επερχόμενη αύξηση των μισθών ως πιθανή καμπή.

«Η σταδιακή προσέγγιση των αρχών για την καταπολέμηση του πληθωρισμού παρατείνει την περίοδο κατά την οποία ενδέχεται να προκύψουν κίνδυνοι», ανέφερε το ταμείο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Συνέστησε «μεγαλύτερα και πιο εμπροσθοβαρή» βήματα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και «προέτρεψε τις αρχές να προχωρήσουν με συντονισμένες δημοσιονομικές, νομισματικές και εισοδηματικές πολιτικές». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η αναπροσαρμογή των μισθών στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και όχι στον προηγούμενο πληθωρισμό θα μπορούσε «να βοηθήσει σημαντικά» στη συγκράτηση των τιμών.

Η Τουρκία αύξησε σταδιακά τα επιτόκια πολιτικής στο 50% από 8,50%. Παρά τη νομισματική σύσφιξη, τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε πιο αργά από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο στο 49,4%, λόγω των προσδοκιών για τις τιμές και του κόστους υπηρεσιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments