Nέα της αγοράς

Rolls-Royce: Τo εντυπωσιακό Showroom που άνοιξε αποκλειστικά για τους VIP πελάτες της

Rolls-Royce: Τo εντυπωσιακό Showroom που άνοιξε αποκλειστικά για τους VIP πελάτες της

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, newmoney.gr

Το πρώτο «Private Office» της Rolls-Royce στις ΗΠΑ είναι ένα μυστικό στούντιο σχεδιασμού VIP για υπερπλούσιους πελάτες που επιθυμούν ιδιαίτερα εξατομικευμένα αυτοκίνητα

Το «Private Office», ο νέος VIP εκθεσιακός χώρος της Rolls-Royce στην περιοχή Μίτπακιγκ του Μανχάταν, απευθύνεται στους πιο εύπορους πελάτες της, και λάτρεις των πολυτελών αυτοκινήτων.

Ο χώρος αυτός είναι βασικό στοιχείο της νέας στρατηγικής που ακολουθεί η θρυλική βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία για αύξηση των πωλήσεων και των κερδών από την πώληση περισσότερων εξατομικευμένων, ακριβότερων οχημάτων και όχι από την αύξηση της παραγωγής. Η Rolls-Royce παρήγαγε 6.032 αυτοκίνητα πέρυσι, λιγότερο από το μισό της παραγωγής της Ferrari, ωστόσο συνεχίζει να προσφέρει ισχυρή αύξηση των κερδών στην μητρική της εταιρεία, τη BMW.

Ενώ οι πελάτες της Rolls-Royce κάνουν εξατομίκευση των οχημάτων τους εδώ και δεκαετίες, το Private Office φέρνει την έννοια της εξατομίκευσης σε άλλο επίπεδο. Μόλις οι επιλεγμένοι πελάτες παραγγείλουν ένα αυτοκίνητο από έναν αντιπρόσωπο, μπορούν να πάνε στο Private Office για να συνεργαστούν με έναν σχεδιαστή για να δημιουργήσουν ένα εντελώς εξατομικευμένο αυτοκίνητο – από ειδικά χρώματα βαφής μέχρι τα αγαπημένα τους υφάσματα, ξύλα, σχέδια φωτισμού και άλλα υλικά.

«Μπορεί να θέλουν το εξωτερικό της Rolls-Royce τους να ταιριάζει με το χρώμα των ματιών του σκύλου τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce, Κρις Μπράουνριτζ. «Μπορεί να θέλουν να έχουν εσωτερικά πάνελ στο αυτοκίνητο με φίλντισι από την ιδιωτική τους συλλογή. Μπορούμε να υλοποιήσουμε τέτοιου είδους αιτήματα έχοντας άμεση πρόσβαση στην ομάδα. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες».

Η Rolls-Royce ονομάζει το ανώτατο επίπεδο εξατομίκευσης «Bespoke». Η δημιουργία μιας «Bespoke Rolls» μπορεί να προσθέσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στην τιμή πώλησης. Για παράδειγμα, η τιμή πώλησης για μια Rolls-Royce Phantom είναι λίγο κάτω από 500.000 δολάρια, άρα με την εξατομίκευση η συνολική τιμή πώλησης αυτοκινήτων σαν και αυτό, μπορεί να ανέλθει σε πάνω από 1 εκατ. δολάρια.

Το ιδιωτικό γραφείο προορίζεται για τα πιο περίπλοκα – και ακριβά – έργα Bespoke. Δεν είναι αντιπροσωπεία και δεν εκτίθενται πραγματικά αυτοκίνητα. Για να μπουν στο Private Office, οι πελάτες πατούν μια μαύρη οθόνη ασφαλείας έξω από το κτίριο και παίρνουν ένα ασφαλές ασανσέρ για τον τελευταίο όροφο, σύμφωνα με το CNBC.

Με τους χαμηλούς καναπέδες, το τραπέζι δεξιώσεων, την εξωτερική βεράντα και το πικάπ με στοίβες από δίσκους βινυλίου κλασικής ροκ και τζαζ, το Private Office μοιάζει περισσότερο με τον πριβέ χώρο ενός δισεκατομμυριούχου παρά με εκθεσιακό χώρο αυτοκινήτων. Η μόνη ένδειξη ότι πρόκειται για εγκαταστάσεις της Rolls-Royce είναι μια σειρά από ράφια κατά μήκος του πίσω τοίχου που παρουσιάζουν δείγματα χρωμάτων, κλωστών, δερμάτων, μετάλλων και μια σειρά από τα περίφημα στολίδια του καπό «Spirit of Ecstasy» σε διάφορα φινιρίσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments