ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Για πρώτη φορά Έλληνες επιστήμονες στην Ανταρκτική – Ο στόχος της αποστολής

Για πρώτη φορά Έλληνες επιστήμονες στην Ανταρκτική – Ο στόχος της αποστολής

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Moneyreview.gr

Τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επιστημονική αποστολή ανακοίνωσε μέσω του ΒΤΑ, ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ελληνική Εταιρία Πολικών Ζωνών, Συμεών Κωνσταντινίδης

Eπιστήμονες στην Ανταρκτική θα στείλει για πρώτη φορά η Ελλάδα, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην επόμενη βουλγαρική αποστολή και θα ταξιδέψουν με το ερευνητικό σκάφος «Αγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επιστημονική αποστολή ανακοίνωσε μέσω του Βουλγαρικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΒΤΑ), ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ελληνική Εταιρία Πολικών Ζωνών, Συμεών Κωνσταντινίδης, υποναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού με εμπειρία στην ωκεανογραφία και τη μετεωρολογία.

Ο Συμεών Κωνσταντινίδης συμμετείχε στο Διεθνές Πολικό Συνέδριο για τη συνεργασία μεταξύ των βαλκανικών χωρών στις πολικές περιοχές στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων EUPolarNet-2 και POLARIN, που πραγματοποιήθηκε στην Αγχίαλο (Αχελόι, στα βουλγαρικά), πόλη της επαρχίας Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για εμάς προς τον Νότιο Πόλο, γιατί είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα στείλει δικούς της επιστήμονες» και ευχαρίστησε τον καθηγητή Χρίστο Πιμπίρεφ που «άνοιξε τις πόρτες της βουλγαρικής βάσης στην Ανταρκτική για εμάς». Εξήγησε επίσης ότι στα σχέδια της οργάνωσης περιλαμβάνεται και η κατασκευή μετεωρολογικού σταθμού στην παγωμένη ήπειρο, η οποία πιθανότατα θα γίνει την προσεχή χρονιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments