Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: 3 παρεμβάσεις για μείωση του χρόνου αναμονής στις εφημερίες [vid,pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: 3 παρεμβάσεις για μείωση του χρόνου αναμονής στις εφημερίες [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: 3 παρεμβάσεις για μείωση του χρόνου αναμονής στις εφημερίες [vid,pics]

Άφαντη η συνωμοσία της μιζέριας από τα νοσοκομεία

«Ο κόσμος βλέπει πως ανακαινίζουμε τα νοσοκομεία και δαπανούμε περισσότερα για την υγεία και στέκεται στο πλευρό μας», υποστήριξε σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή ερώτηση για την αυτοψία του πρωθυπουργού και του ίδιου στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία, ο υπουργός Υγείας επισήμανε: «Αν σας έλεγα πριν από λίγο καιρό ότι στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία θα πήγαιναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης και δεν θα γινόταν επεισόδιο, θα με πιστεύατε; Ο πρωθυπουργός πήγε στο Αγία Σοφία, τον συνόδευσα και δεν έγινε απολύτως καμιά διαμαρτυρία. Επιπλέον, επισκέφθηκα έξι νοσοκομεία σε δυο ημέρες και δεν εμφανίστηκε ούτε μισός διαδηλωτής. Ο κόσμος βλέπει πως ανακαινίζουμε τα νοσοκομεία και εξασφαλίζουμε περισσότερα χρήματα και επικροτεί την προσπάθειά μας».

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «τα δυο μεγάλα στοιχήματα της υπουργικής θητείας». «Πρόκειται για τη μείωση στο χρόνο αναμονής στα χειρουργεία και για τη μείωση των χρόνων αναμονής στις εφημερίες», είπε ο υπουργός Υγείας.

«Η αναμονή για τα χειρουργεία θα μειωθεί με τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, τα οποία έρχονται σε πολύ λίγο καιρό.

Για τις εφημερίες, έκανα προχθές προκήρυξη για 300 γιατρούς και ειδικά, διπλάσιους γιατρούς των ΤΕΠ. Επίσης, εισάγουμε ένα νέο τρόπο συνεφημέρευσης. Δηλαδή δίπλα σε ένα μεγάλο νοσοκομείο που εφημερεύει βάζουμε και ένα πιο μικρό να εφημερεύει ταυτόχρονα. Για παράδειγμα,  δίπλα στο «Γεώργιος Γεννηματάς» βάλαμε τη «Σωτηρία». Αυτές είναι τρεις παρεμβάσεις και ετοιμάζουμε και άλλες παρεμβάσεις. Όταν το σχέδιο αυτό προχωρήσει, είμαι βέβαιος πως θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής στις εφημερίες».

Αναφορικά με το γενικό νοσοκομείο της Δράμας, επισημάνθηκε ότι «αυτή την εβδομάδα οι τοπικοί βουλευτές μού έκαναν κοινοβουλευτική ερώτηση, λέγοντας ότι θα παραιτηθούν 12 γιατροί. Κι όμως, κανείς γιατρός δεν παραιτήθηκε από το γενικό νοσοκομείο Δράμας. Και επιπλέον, προκηρύξαμε 7 θέσεις γιατρών. Το παράπονό μου είναι ότι προβλήθηκε πως δήθεν θα παραιτηθούν οι γιατροί από το νοσοκομείο Δράμας, αλλά δεν προβλήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι κανένας γιατρός δεν παραιτήθηκε τελικά. Όταν η συνωμοσία της μιζέριας κατηγορεί τον Γεωργιάδη, δεν προκαλεί ιδιαίτερη βλάβη στον Γεωργιάδη, αλλά κάνει κακό πρωταρχικά στο ΕΣΥ.

Και κλείνοντας, θέλω να προσθέσω ότι αυτή την εβδομάδα, προειδοποίησα τους βουλευτές του ΚΚΕ να μην προχωρήσουν στο κλείσιμο της εισόδου σε νοσοκομείο, στο Δαφνί. Υποχρεώθηκα να επικοινωνήσω με την αστυνομία, αλλά σε πέντε λεπτά οι συνδικαλιστές και τα στελέχη του ΚΚΕ είχαν φύγει. Να κάνουν όσες απεργίες θέλουν, αλλά δεν θα εμποδίσει το ΚΚΕ εργαζόμενο και ασθενή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments