Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Για τα λεφτά διέγραψαν τον Κασσελάκη [pics, vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Για τα λεφτά διέγραψαν τον Κασσελάκη [pics, vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Άδωνις Γεωργιάδης: Για τα λεφτά διέγραψαν τον Κασσελάκη [pics, vid]

Όση σχέση έχω εγώ με το χόκεϊ επί πάγου, έχουν οι Συριζαίοι με την δημοκρατία

«Από τη νεανική μου ηλικία δίνω ιδεολογικό αγώνα εναντίον των ιδεών της αριστεράς και του δήθεν ηθικού προτερήματός της», τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στον χώρο της αντιπολίτευσης.

Τοποθετούμενος, ειδικότερα, σε σχέση με το «μπλόκο» της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος, ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζει πως «η διασφάλιση των δημοκρατικών διαδικασιών στα κόμματα είναι θέμα νοοτροπίας και είναι κάτι που μας αφορά όλους. Αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά αντιδημοκρατικό. Από τα νιάτα μου έχω ιδεολογικό μέτωπο με την αριστερά. Στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε εφαρμογή των αρχών του δημοκρατικού συγκεντρωτσιμού. Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τον αποκλεισμό του Κασσελάκη. Η Κ.Ε. εμφανίζεται ως υπεράνω των μελών του κόμματος, σαν ένα όργανο που ουσιαστικά είναι πιο πάνω από τη βάση του κόμματος. Τον Κασσελάκη τον απέκλεισαν γιατί θα κέρδιζε τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου. Και ο βαθύτερος λόγος είναι ότι τον απέκλεισαν για τα λεφτά. Τα λεφτά είναι ο λόγος, γιατί όποιος κρατήσει τη σφραγίδα του κόμματος, θα συνεχίσει να λαμβάνει την κρατική επιχορήγηση. Η διαγραφή Κασσελάκη δεν έγινε για ιδεολογικούς λόγους, αλλά για τα λεφτά. Και αυτοί οι άνθρωποι με έλεγαν μια ζωή αντιδημοκράτη και ακροδεξιό. Όση σχέση έχω εγώ με το χόκει επί πάγου, έχουν αυτοί με τη δημοκρατία. Βάζω στοίχημα ότι τον Κασσελάκη δεν πρόκειται να τον αφήσουν να πάει στο συνέδριο. Γιατί αν ο Κασσελάκης πάρει το συνέδριο, τότε ο Κασσελάκης θα πάρει και τα λεφτά και δεν θα χρειαστεί νέα ποσά για να στήσει το δικό του κόμμα. Σε καμιά περίπτωση, δεν θα τον αφήσουν να πάει στο συνέδριο, τον Κασσελάκη θα τον αποκλείσουν και από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κασσελάκης δεν ξέρει τι σημαίνει κομμουνισμός, δεν ξέρει τι σημαίνουν οι κομμουνιστές».

Ερωτηθείς για το ΠΑΣΟΚ, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε μια εν εξελίξει εσωκομματική διαδικασία άλλου κόμματος και ότι, «σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ γίνεται κανονική, δημοκρατική, εσωκομματική διαδικασία. Καμιά σχέση δεν μπορεί να γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας, δε, για την πρόσφατη δήλωση του Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος ζήτησε την εισαγωγή ξένων πορνών για τους μετανάστες που μένουν στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «η δήλωση Γκλέτσου για τις πόρνες είναι δήλωση υπέρ του trafficking, είναι δήλωση υπέρ της πορνείας. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα. Πού είναι οι γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις; Πώς μπορεί ο Απόστολος Γκλέτσος να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από αυτές τις ανήκουστες δηλώσεις;».

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως «ο κατεξοχήν ιδεολογικός μου αντίπαλος είναι το ΚΚΕ. Με το ΚΚΕ έχω κυρίως ιδεολογικό μέτωπο, γιατί το ΚΚΕ είναι ο αυθεντικός εκφραστής των αριστερών ιδεών, όχι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ. Και θέλω να πως στους συνδικαλιστές του ΚΚΕ να κάνουν όσες απεργίες θέλουν, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να παρεμποδίζουν τους εργαζόμενους και τους ασθενείς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments