Πολιτική

Δούκας και Ανδρουλάκης διεκδικούν την προτίμηση των “ορφανών” ψηφοφόρων

Δούκας και Ανδρουλάκης διεκδικούν την προτίμηση των “ορφανών” ψηφοφόρων

Πηγή Φωτογραφίας: [369064] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΑΓΟΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πού επενδύουν οι δύο υποψήφιοι

Σήμερα, ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τον Χαλιλάου Τρακούπη. Πρόκειται για την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής νομιμοποίησης του νέου προέδρου από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, που την περασμένη Κυριακή συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες, 303.000 για την ακρίβεια, και εξέλεξαν πρώτο τον Νίκο Ανδρουλάκη και δεύτερο τον Χάρη Δούκα. Ποιος από τους δύο θα καθίσει στην προεδρική καρέκλα στον έκτο όροφο του ιστορικού κτιρίου θα μάθουμε απόψε. Ο πρώτος γύρος της μάχης ήταν πολύ κλειστός μέχρι την τελευταία ψήφο. Η εξέλιξη της εσωκομματικής διαμάχης και κυρίως οι εκατοντάδες ψήφοι που στέρησαν από τον κ. Παύλο Γερουλάνο την πρόκριση στον δεύτερο γύρο, τον κατέστησαν έναν από τους ηθικούς νικητές αυτής της εσωκομματικής μάχης.

Πολύ περισσότερο που δεν μπήκε στη λογική της αμφισβήτησης του αποτελέσματος, παρά το γεγονός ότι η διαφορά του από τον κ. Δούκα ήταν ελάχιστη. Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία προσέδωσε κύρος στην εσωκομματική κούρσα και «έφερε» στην κάλπη κεντρώους και μετριοπαθείς ψηφοφόρους που είχαν αμφιβολίες για το ΠΑΣΟΚ. Εν ολίγοις, αυτές οι δύο σημαίνουσες προσωπικότητες φαίνεται να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ηγεσίας την επόμενη μέρα.

Να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Ανδρουλάκης και Δούκας συναντήθηκαν τόσο με τον κ. Γερουλάνο όσο και με την κ. Διαμαντοπούλου, αλλά δεν εξασφάλισαν τη στήριξή τους. Ούτε ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ ούτε ο πρώην υπουργός είχαν σκοπό να ηγηθούν των ψηφοφόρων, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι ψηφοφόροι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τον υποψήφιο της αρεσκείας τους. Ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος δεν συναντήθηκε ούτε με τον κ. Ανδρουλάκη ούτε με τον κ. Δούκα, δήλωσε ξεκάθαρα την αυστηρή ουδετερότητά του. Τον δήμαρχο Αθηναίων στήριξε έμμεσα η Νάντια Γιαννακοπούλου. Ωστόσο, ενώ θεωρήθηκε δεδομένο ότι η βουλευτής του Δυτικού Τομέα θα έκανε δήλωση στήριξης του κ. Δούκα, η ίδια επέλεξε να μην προβεί σε δήλωση.

Και στις σημερινές εκλογές, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης μπαίνει στην κούρσα ως βασικός διεκδικητής. Ως εκ τούτου, ο κ. Ανδρουλάκης μάλλον ανησυχούσε περισσότερο για τον αριθμό των συμμετεχόντων πριν από λίγες ημέρες παρά για το τελικό αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια, ελπίζει ότι σήμερα θα προσέλθουν να ψηφίσουν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι. Πραγματοποίησε στοχευμένη περιοδεία σε Ηλεία, Ιωάννινα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη, ενώ ο ίδιος και η συνοδεία του, μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, έκαναν καταιγισμό τηλεφωνημάτων, ραντεβού και πανελλαδικών συναντήσεων με τη χρήση του ZOOM. Αφενός για να διαφυλάξει την οργάνωση του κόμματος και να μην χαλαρώσει η βεβαιότητα της νίκης, αφετέρου για να εμπλακεί όσο το δυνατόν περισσότερο με τα στελέχη που επέλεξαν τον κ. Γερουλάνο και την κ. Διαμαντοπούλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments