Πολιτική

Νοικοκύρεμα στα οικονομικά των Νοσοκομείων

Νοικοκύρεμα στα οικονομικά των Νοσοκομείων

Πηγή Φωτογραφίας: (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)//Νοικοκύρεμα στα οικονομικά των Νοσοκομείων

Δικαιότερη κατανομή των διαθέσιμων πόρων

Τα οικονομικά των νοσοκομείων βρίσκονται υπό την παρακολούθηση μιας εξειδικευμένης ομάδας που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Υγείας. Η ομάδα αυτή ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία σε μηνιαία βάση, με στόχους που σχετίζονται με την αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων. Από το 2025, θα εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία, το οποίο θα βασίζεται στο διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα DRG.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αναλύει το νέο σύστημα χρηματοδότησης, τονίζοντας ότι θα επιφέρει μια πιο δίκαιη, ορθολογική και ισότιμη κατανομή των διαθέσιμων πόρων, οι οποίοι θα διατίθενται ανάλογα με τη δραστηριότητα των νοσοκομείων.

Ο υφυπουργός Υγείας επισημαίνει πως θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη, όπως η έγκαιρη τιμολόγηση, η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση της γραφειοκρατίας. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο, τα νοσοκομεία θα ενθαρρύνονται να βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους και να εξυπηρετούν τους ασθενείς πιο αποτελεσματικά.

Σε ερώτηση, αν τα νοσοκομεία της περιφέρειας «αδικηθούν» με το νέο σύστημα χρηματοδότησης ο κ. Θεμιστοκλέους απαντά ότι «με το σύστημα των DRG δεν μιλάμε για αδικία των περιφερειακών νοσοκομείων, καθώς όλα τα νοσοκομεία θα μετριούνται με ίσους όρους» ενώ αποκαλύπτει ότι μελετάται δείκτης για την επιδότηση νοσοκομείων που βρίσκονται σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

«Οι αλλαγές στα οικονομικά των νοσοκομείων, σε συνδυασμό με το σύστημα DRG, φέρνουν μια νέα εποχή διαφάνειας και αποδοτικότητας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας», τονίζει ο υφυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments