Γεωπολιτικά

Γκάλαντ: «Θα πάρουμε το μάθημά μας» από το χτύπημα με drone της Χεζμπολάχ

Γκάλαντ: «Θα πάρουμε το μάθημά μας» από το χτύπημα με drone της Χεζμπολάχ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, liberal.gr

Το Ισραήλ θα πάρει τα μαθήματά του από το χτύπημα με drone της Χεζμπολάχ χθες το βράδυ, δεσμεύθηκε ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ

Το Ισραήλ θα πάρει τα μαθήματά του από το χτύπημα με drone της Χεζμπολάχ χθες το βράδυ, δεσμεύθηκε ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ τη Δευτέρα, επισκεπτόμενος τη βάση εκπαίδευσης της Ταξιαρχίας Γκολανί. Ο Γκάλαντ επισκέφθηκε την τραπεζαρία όπου σημειώθηκε το μακελειό.

«Αυτό είναι ένα δύσκολο περιστατικό με οδυνηρά αποτελέσματα», δήλωσε στους αξιωματικούς της ταξιαρχίας Γκολανί που ήταν παρόντες στο χτύπημα. «Πρέπει να το διερευνήσουμε, να μελετήσουμε τις λεπτομέρειες και να αφομοιώσουμε τα μαθήματα με γρήγορο και επαγγελματικό τρόπο».

«Αντιμετωπίζοντας την απειλή των UAV, εστιάζουμε σε μια εθνική προσπάθεια και ασχολούμαστε με την ανάπτυξη λύσεων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της απειλής», πρόσθεσε ο Γκάλαντ.

IDF: 19χρονοι οι τέσσερις στρατιώτες που σκοτώθηκαν από την επίθεση της Χεζμπολάχ Νωρίτερα, τα ονόματα των τεσσάρων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χεζμπολάχ κοντά στην περιοχή Μπινγιαμίνα την Κυριακή, ανακοίνωσαν οι IDF.

Οι IDF κατονόμασαν τον λοχία Όμρι Ταμάρ, τον λοχία Γιόζεφ Γιέμπ, τον λοχία Γιόαβ Αμόν και τον λοχία Αλόν Αμιτάι ως τους τέσσερις στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης με drone της Χεζμπολάχ το απόγευμα της Κυριακής.

Και οι τέσσερις στρατιώτες της ταξιαρχίας Γκολανί ήταν 19 ετών, και εκπαιδεύονταν όταν σκοτώθηκαν στη βάση, ανακοίνωσε ο στρατός.

Εκτός από τους τέσσερις στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χεζμπολάχ, οι IDF ανέφεραν ότι ένας στρατιώτης στο 8101 τάγμα της 3ης ταξιαρχίας και ένας στρατιώτης στο 46ο τάγμα της 401ης ταξιαρχίας τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια μάχης στη νότια Γάζα την Κυριακή.

Συνολικά 58 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση με drones την Κυριακή και εκτός από τους τέσσερις στρατιώτες που σκοτώθηκαν, άλλοι επτά τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η Jerusalem Post ανέφερε την Κυριακή ότι το drone εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο και χρησιμοποιήθηκε μπαράζ πυραύλων για να μπορέσει να διεισδύσει στις ισραηλινές άμυνες. Το drone που έπληξε τη βάση ήταν ένα από τα δύο που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ. Το άλλο καταρρίφθηκε πάνω από τη θάλασσα.

Οι σειρήνες δεν ενεργοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του συμβάντος, με τις IDF να ερευνούν το θέμα αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments