Διεθνή

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή – Το Ισραήλ έπληξε κέντρο διοίκησης της Χαμάς

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή – Το Ισραήλ έπληξε κέντρο διοίκησης της Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Αυστηρό μήνυμα της Χεζμπολάχ στους ισραηλινούς εάν συνεχίσουν ις επιθέσεις στον Λίβανο

Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει η κατάσταση η Μέση Ανατολή. Τα χτυπήματα του Ισραήλ συνεχίζονται και όπως ανακοίνωσε η πολεμική του αεροπορία έπληξε κέντρο διοίκησης της παλαιστινιακής Χαμάς που βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως επεσήμαναν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάνεις (IDF) το συγκεκριμένο κτίριο ήταν στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλα (στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα) και λειτουργούσε στο παρελθόν ως νοσοκομείο.

Το κέντρο «χρησιμοποιήθηκε από τρομοκράτες της Χαμάς για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων» εναντίον του Ισραήλ, υπογραμμίζεται στην ενημέρωση που κοινοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram.

«Πρόκειται για ακόμη ένα παράδειγμα της συστηματικής κατάχρησης μη στρατιωτικών υποδομών από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», συμπληρώνουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για «πλήγμα ακριβείας» και διαβεβαιώνοντας ότι είχαν λάβει μέτρα προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο για τους αμάχους.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν κατά την συγκεκριμένη επίθεση στο νοσοκομειακό συγκρότημα, όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι. Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του δεν αναφέρθηκε σε αριθμό θυμάτων.

Η Χεζμπολάχ απειλεί το Ισραήλ με περισσότερα πλήγματα εάν συνεχίσει τις επιθέσεις του στον Λίβανο

Η λιβανέζικη Χεζμπολάχ απείλησε το Ισραήλ με περισσότερα πλήγματα σε περίπτωση που συνεχίσει τις επιθέσεις του στον Λίβανο, στον απόηχο της επιδρομής drone εναντίον στρατιωτικής βάσης κοντά στη Χάιφα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ισραηλινούς στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Σε σχετική της ανακοίνωση, η Χεζμπολάχ υπογραμμίζει πως «η αντίσταση υπόσχεται στον εχθρό» ότι η επίθεση «νότια της Χάιφας ήταν μόνο μια πρόγευση του τι τον περιμένει εάν αποφασίσει να συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον του λαού μας».

Το πλήγμα στη στρατιωτική βάση της Μπινγιαμίνα ήταν το φονικότερο στο Ισραήλ από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Λίβανο στις 23 Σεπτεμβρίου.

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ – Ισραήλ

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, υπογράμμισε την ανάγκη να λάβει το Ισραήλ όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια των μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) και του λιβανέζικου στρατού, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ τόνισε επίσης πως είναι αναγκαία μια άμεση μεταστροφή στη στρατηγική του Ισραήλ, από τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Λίβανο προς την αναζήτηση διπλωματικής επίλυσης της κρίσης, με στόχο τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για τους πολίτες και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Ο Λόιντ Όστιν είπε επίσης στον Γιοάβ Γκάλαντ ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε να εκφράσει στον Γκάλαντ τα συλλυπητήριά του για τους ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση με drone που εξαπέλυσε χθες η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εναντίον στρατιωτικής βάσης κοντά στη Χάιφα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments