Διεθνή

Oι δημόσιες ευχαριστίες Ερντογάν στον Βαρουφάκη για τη Γάζα

Oι δημόσιες ευχαριστίες Ερντογάν στον Βαρουφάκη για τη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Oι δημόσιες ευχαριστίες Ερντογάν στον Βαρουφάκη για τη Γάζα

Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 έσπευσε να κοινοποιήσει το προπαγανδιστικό βίντεο της τουρκικής Προεδρίας κατά του Ισραήλ για τη γενοκτονία, που όπως καταγγέλλεται, διαπράττει στη Λωρίδα της Γάζας και ο τούρκος πρόεδρος με τη σειρά του ανταπέδωσε ευχαριστώντας τον προσωπικά. Θύελλα στην Τουρκία μετά τους νέους φόρους για τα εξοπλιστικά: «Και ο Χίτλερ τα ίδια έκανε. Ελεγε πως τα παιδιά δεν χρειάζονται βούτυρο, αλλά τα άρματα μάχης χρειάζονται λιπαντικά»

Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 έσπευσε να κοινοποιήσει το προπαγανδιστικό βίντεο της τουρκικής Προεδρίας κατά του Ισραήλ για τη γενοκτονία, που όπως καταγγέλλεται, διαπράττει στη Λωρίδα της Γάζας και ο τούρκος πρόεδρος με τη σειρά του ανταπέδωσε ευχαριστώντας τον προσωπικά.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένιωσε υποχρωμένος να ευχαριστήσει δημόσια -και προσωπικά- τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, που κοινοποίησε το προπαγανδιστικό βίντεο της τουρκικής Προεδρίας κατά του Ισραήλ για τη γενοκτονία, που όπως καταγγέλλεται, κάνει στη Λωρίδα της Γάζας. Το βίντεο που ετοίμασε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας «ανέβηκε» την 7η Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου της σφαγής στο Ισραήλ από τους τρομοκράτες της Χαμάς. Και ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν μεταξύ όσων έσπευσαν να το μοιραστούν με τους ακολούθους τους, συμβάλλοντας έτσι στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοσή του. Αυτό άλλωστε σημείωσε και ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν στο ευχαριστήριο μήνυμά του όπου κατονόμαζε ειδικά τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον (εκ των ιδρυτών των Pink Floyd) Ρότζερ Γουότερς, επίσης γνωστό ένθερμο υποστηρικτή του Παλαιστινιακού ζητήματος.

«Οσο ευρύτερα μπορούμε να προσεγγίσουμε τις μάζες, τόσο καλύτερα για να μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτούς που δολοφονούν την ανθρωπότητα, καθώς και να κινητοποιήσουμε τις συνειδήσεις των κοινωνιών. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω ανθρώπους όπως ο βρετανός μουσικός Ρότζερ Γουάτερς και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης, που μοιράστηκαν τα συναισθήματά μας κοινοποιώντας το βίντεό μας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τα άλλα ο Ερντογάν δεν δίστασε να επιβάλει στους Τούρκους επιπλέον φόρους 2 δισ. δολ. για τα εξοπλιστικά και την ενίσχυση της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και την οργή της αντιπολίτευσης που (όπως κάνει συχνά πυκνά και ο ίδιος με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου) τον παρομοίασε με τον Χίτλερ! Οι νέοι φόροι μπήκαν παντού: σε ρολόγια, μηχανάκια, συμβολαιογράφους, πιστωτικές κάρτες, σε όλο το φάσμα της οικονομίας εν γένει.

Σε πολιτικό επίπεδο, αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε στον τούρκο πρόεδρο  ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ: «Πριν από 80 χρόνια ο Χίτλερ έλεγε στους Γερμανούς το εξής: τα παιδιά της Γερμανίας δεν χρειάζονται βούτυρο, αλλά τα γερμανικά άρματα μάχης χρειάζονται λιπαντικά. Του έδειχναν τα αδύναμα παιδιά που από την πείνα είχαν γίνει σαν μικρά γατάκια. Και ο ίδιος έλεγε  τα παιδιά της Γερμανίας δεν χρειάζονται βούτυρο, αλλά τα γερμανικά άρματα μάχης χρειάζονται λιπαντικά. »Αυτή η κυβέρνηση τώρα σας λέει πως “έρχεται ο πόλεμος γι αυτό να μη μιλάτε”. Μην τους πιστεύετε. Αν ξεσπάσει πόλεμος εμείς θα προστατέψουμε την πατρίδα. Δεν θα ξεσπάσει πόλεμος. Εσύ (Ερντογάν) να καταπολεμήσεις την ανεργία, τη φτώχεια, την ακρίβεια». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments