Οδηγός

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ποιοι θα δουν αύξηση κατά 500 ευρώ

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ποιοι θα δουν αύξηση κατά 500 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ποιοι θα δουν αύξηση κατά 500 ευρώ

Αύξηση κατά 500 ευρώ από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2024-25 του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος για τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια, με κόστος 15 εκατ. ευρώ για το 2025, προβλέπει ο νέος Κρατικός Προϋπολογισμός

Αύξηση κατά 500 ευρώ (από 1.500 ευρώ ετησίως σε 2.000 ευρώ και σε 2.500 ευρώ σε περίπτωση συγκατοίκησης), από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2024-25, του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος για τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια, με κόστος 15 εκατ. ευρώ για το 2025, προβλέπει ο νέος Κρατικός Προϋπολογισμός.

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε τον Προϋπολογισμό προς ψήφιση στη Βουλή και η σχετική τροπολογία ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια και ορίζει τα εξής:

Στους προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, καθώς και των Σχολών της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με χίλια πεντακόσια (€1.500,00) ευρώ.

Σε περίπτωση δικαιούχου που συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με δύο χιλιάδες (€2.000,00) ευρώ. Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου.

Πώς χορηγείται το επίδομα

Το ετήσιο στεγαστικό επίδομα χορηγείται με τους ίδιους όρους και στους καταρτιζόμενους των δημόσιων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Το επίδομα του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων (€2.000,00) ευρώ αποκλειστικά για τους δικαιούχους που φοιτούν σε Α.Ε.Ι. εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Αποκλειστικά στην περίπτωση δικαιούχου που φοιτά σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με δύο χιλιάδες πεντακόσια (€2.500,00) ευρώ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments