Οδηγός

Νέο επίδομα επικινδυνότητας: Ποιες επαγγελματικές ομάδες θα το λάβουν

Νέο επίδομα επικινδυνότητας: Ποιες επαγγελματικές ομάδες θα το λάβουν

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Νέο επίδομα επικινδυνότητας: Ποιες επαγγελματικές ομάδες θα το λάβουν

Το επίδομα επικινδυνότητας θα αφορά σε όλα τα σώματα ασφαλείας - αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, στρατιωτικούς - και θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2026

Νέο επίδομα για τους ένστολους μέσα από την επίσημη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας τους προωθεί η κυβέρνηση. Το επίδομα επικινδυνότητας θα αφορά σε όλα τα σώματα ασφαλείας – αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, στρατιωτικούς – και θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2026.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, όχι μόνο έχουν γίνει παρασκηνιακά κυβερνητικές συσκέψεις για το θέμα, αλλά επιπλέον το μέτρο ζυγίζεται και δημοσιονομικά. Μάλιστα, είναι ορατή η προοπτική η ανακοίνωση του μέτρου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε δύο μήνες, κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού, όπως αναφέρουν.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα  ένστολων που θα επωφεληθούν από το νέο επίδομα είναι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι πυροσβέστες που συμμετέχουν σε διασώσεις και οι λιμενικοί που επιχειρούν σε επικίνδυνες συνθήκες κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων διάσωσης μεταναστών στο Αιγαίο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments