Πολιτική

Άδωνις από την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Υγείας: 20 εκατ. ευρώ για ένα ακόμη καλύτερο ΕΣΥ [vid,pics]

Άδωνις από την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Υγείας: 20 εκατ. ευρώ για ένα ακόμη καλύτερο ΕΣΥ [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot youtube World Health Summit//Άδωνις από την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Υγείας: 20 εκατ. ευρώ για ένα ακόμη καλύτερο ΕΣΥ [vid[

Υπηρετούμε το ύψιστο αγαθό της υγείας

Ηχηρή παρέμβαση πραγματοποίησε, απόψε, στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία (World Health Summit) ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο πλευρό κορυφαίων πολιτικών ηγετών, όπως είναι ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο υπουργός Υγείας λαμβάνει μέρος σε υπερεθνικές δράσεις για την παγκόσμια προαγωγή του υπέρτατου αγαθού της υγείας, χτίζοντας έναν πιο βιώσιμο κόσμο για τις επόμενες γενιές.

Τονίζεται ότι η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για την Υγεία είναι το μοναδικό διεθνές στρατηγικού χαρακτήρα φόρουμ για την παγκόσμια υγεία. Πραγματοποιείται ετησίως στο Βερολίνο, συγκεντρώνει φορείς από τη σφαίρα της πολιτικής, την ιδιωτική οικονομία και την κοινωνία των πολιτών από όλο τον κόσμο για να καθορίσουν την ατζέντα για ένα πιο υγιές μέλλον εμπνέοντας και προωθώντας  καινοτόμες λύσεις.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Ευχαριστώ τη Γαλλία και τη Νορβηγία για την οργάνωση αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης. Είναι τιμή μου να συμμετέχω εδώ. Προέρχομαι από μια χώρα που πρόσφατα εξήλθε από μια μεγάλη οικονομική κρίση και το σύστημα υγείας μας δεν θα μπορούσε να σταθεί χωρίς την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο σημαντικά είναι όλα όσα αντιπροσωπεύει ο ΠΟΥ.

Θα ήθελα να αναγνωρίσω την προσπάθεια του κ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους παγκοσμίως για να καταπολεμήσει όχι μόνο τις διαχειρίσιμες πανδημίες, αλλά και τις μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές. Η παραπληροφόρηση και τα ψευδή νέα που διαδίδονται στον κόσμο καθημερινά καταστρέφουν την ανθρώπινη λογική και τον τρόπο σκέψης. Έχοντας πει αυτά, και βλέποντας τον κ. Μπιλ Γκέιτς να έρχεται στην αίθουσα, ο οποίος βρίσκει αυτές τις πληροφορίες δύσκολες, θέλω να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό».

Στο σημείο αυτό του χαιρετισμού του, ο Ά. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «η Ελλάδα, ως έθνος που αναγνωρίζει τι αντιπροσωπεύει ο ΠΟΥ, παραμένει ακόμα συνεισφέρουσα στον οργανισμό και θα συνεχίσει να είναι για τα επόμενα χρόνια. Συνεισφέρει η χώρα μας περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός καλύτερου συστήματος υγείας, καθώς η υγεία είναι κάτι που δεν πρέπει να παραβλέπεται και είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Κλείνοντας, ο υπουργός Υγείας τόνισε καταχειροκροτούμενος: «Θα ήθελα να αναγνωρίσω εδώ τη συνεισφορά του φίλου μου, του κ. Χανς Κλούγκε από τον ΠΟΥ Ευρώπης, γιατί η χώρα μου και το σύστημα υγείας της δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τη βοήθειά του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments