Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ενεργός συμμετοχή στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία [pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Ενεργός συμμετοχή στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: twitter adonis georgiadis//Άδωνις Γεωργιάδης: Ενεργός συμμετοχή στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία [pics]

«Χτίζουμε την εμπιστοσύνη για έναν υγιέστερο κόσμο»

Στην ενεργό συμμετοχή του στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής (World Health Summit) αναφέρεται ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο πλευρό κορυφαίων πολιτικών ηγετών, όπως είναι ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο υπουργός Υγείας λαμβάνει μέρος σε υπερεθνικές δράσεις για την παγκόσμια προαγωγή του υπέρτατου αγαθού της υγείας, χτίζοντας έναν πιο βιώσιμο κόσμο για τις επόμενες γενιές.

Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για την Υγεία είναι το μοναδικό διεθνές στρατηγικού χαρακτήρα φόρουμ για την παγκόσμια υγεία. Πραγματοποιείται ετησίως στο Βερολίνο, συγκεντρώνει φορείς από τη σφαίρα της πολιτικής, την ιδιωτική οικονομία και την κοινωνία των πολιτών από όλο τον κόσμο για να καθορίσουν την ατζέντα για ένα πιο υγιές μέλλον εμπνέοντας και προωθώντας  καινοτόμες λύσεις.

Η Σύνοδος ενισχύει τη συνεργασία και τον ανοιχτό διάλογο με γνώμονα την επιστημονική γνώση, προωθεί την παγκόσμια υγεία ως βασικό πολιτικό ζήτημα και προωθεί τον παγκόσμιο διάλογο για την υγεία στο πνεύμα των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, τους οποίους έχει θέσει ο ΟΗΕ.

Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για την Υγεία αντιπροσωπεύει μια επιστημονική, καθοδηγητική και ευρεία προσέγγιση για την παγκόσμια ανάπτυξη της υγείας. Τα βασικά ζητήματα είναι επομένως διεπιστημονικά, βασισμένα στην επιστήμη, και διατομεακά. Προωθείται η υγεία ως ανθρώπινο δικαίωμα, μαζί με τη χρηστή διακυβέρνηση, καθώς και η διαμόρφωση κεντρικών πολιτικών αποφάσεων για την υγεία».

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει:

«Με μεγάλη τιμή συμμετέχω στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Υγείας 2024 (World Health Summit), η οποία διεξάγεται στο Βερολίνο. Το φετινό θέμα “Χτίζοντας Εμπιστοσύνη για έναν Υγιέστερο Κόσμο” είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αναδεικνύει την ανάγκη για συνεργασία και καινοτομία στην υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλευρό ηγετών όπως ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε το μέλλον της υγείας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων.

Μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία, μπορούμε να εμπνεύσουμε λύσεις που θα προάγουν την υγεία παγκοσμίως, χτίζοντας έναν πιο υγιή και βιώσιμο κόσμο για τις επόμενες γενιές.

Ήδη συμμετείχα στο επίσημο γεύμα. Η ομιλία μου θα είναι το απόγευμα μετά τις 18:00».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments