Πολιτική

Κασσελάκης για ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: Οι σταλινικές ανακοινώσεις εκθέτουν το κόμμα

Κασσελάκης για ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: Οι σταλινικές ανακοινώσεις εκθέτουν το κόμμα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κασσελάκης για ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: Οι σταλινικές ανακοινώσεις εκθέτουν το κόμμα

Για «σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα» κάνει λόγο το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη

Για «σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα» κάνει λόγο το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία χαρακτηρίζει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για αποκλεισμό του έκπτωτου προέδρου από τις εκλογές «αμετάκλητη».

«Μετά τη σημερινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που ξεκαθαρίζει ότι “είναι εδώ” και ότι θα διεκδικήσει από το Συνέδριο την ακύρωση των αβάσιμων αποφάσεων της ΚΕ, κάποιοι -υπό το κράτος πανικού – έσπευσαν να αλλοιώσουν ακόμη κι αυτήν την απόφαση του Σαββάτου που οι ίδιοι έλαβαν», υπογραμμίζει η πλευρά Κασσελάκη και προσθέτει:

«Με σημερινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δήθεν “αμετάκλητη” απόφαση όσον αφορά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη. Να υπενθυμίσουμε πως το άρθρο 20 του Καταστατικού είναι σαφές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Το Συνέδριο έχει κάθε αρμοδιότητα, ως ανώτατο όργανο, να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού», τονίζει το γραφείο του κ. Κασσελάκη και καταλήγει:

«Ας ευχηθούμε οι σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα απέναντι στα μέλη του να μη γίνουν η φαιδρή κανονικότητα που κάποιοι επιζητούν».

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση και αμετάκλητη η απόφαση για τον Κασσελάκη

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου 12/10/2024, ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία. Το όργανο συνεδρίασε με διαπιστωμένη απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς. Η απόφασή του αφορά τον κύριο Κασσελάκη και είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη», προκαλώντας την αντίδραση του έκπτωτου προέδρου ο οποίος με ανάρτησή του το χαρακτήρισε «σοκαριστικό για την Αριστερά».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στ. Κασσελάκη

«Η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος. Είναι ένα γεγονός πρωτοφανές στην Ιστορία του τόπου. Είναι ένα γεγονός σοκαριστικό στην Ιστορία της Αριστεράς. Όμως το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Συνέδριο. Αυτό θα αποφασίσει για όλα. Η φωνή μας είναι το Συνέδριο.

Ξέρετε πια ότι μια χούφτα άνθρωποι είναι ικανοί για όλα. Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το συνέδριο, θα το αναβάλουν και πάλι. Όμως και οι μηχανισμοί έχουν τα όρια τους. Γι’ αυτό σας ζητώ να γίνετε ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας το οποίο θα σαρώσει όλους τους μηχανισμούς. Σας ζητώ να μη φύγετε από τις ΟΜ.

Σας ζητώ να γίνετε ασπίδα Δημοκρατίας. Εάν είστε αριστεροί, προοδευτικοί πολίτες και δεν είστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήδη, γραφτείτε άμεσα, μέχρι τις 24 του Οκτώβρη, για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους. Να γεμίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με χιλιάδες #Είμαι_εδώ. Η Αριστερά αποκλείεται να αποκλείει. Η Αριστερά επιβάλλεται να ανοίγεται στο αύριο. Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Στο Συνέδριο, Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments