Πολιτική

Ξανά πρόεδρος ο Ανδρουλάκης με 59,92% – «Με ενότητα θα γίνουμε κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ξανά πρόεδρος ο Ανδρουλάκης με 59,92% – «Με ενότητα θα γίνουμε κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, liberal.gr

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινάλ επανεξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης, στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος.

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινάλ επανεξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης, στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος.

Συνολικά ψήφισαν 212.269 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή η συμμετοχή σε σχέση με τον πρώτο γύρο, όπου ψήφισαν 303.223 ήταν κατά, περίπου 28,5% μειωμένη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 59,92% και ο Χάρης Δούκας 40,08%.

Ανδρουλάκης: Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να νικήσουμε τη ΝΔ Υπό τις επευφημίες των υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός», ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε το μήνυμά του μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές, κάνοντας λόγο για τη «μεγάλη ευθύνη» και τις «μεγάλες αλλαγές» που έχει ανάγκη η κοινωνία.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή και για τη μεγάλη ευθύνη να με εμπιστευτείτε ξανά για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ» ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Ανδρουλάκη έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη.

«Μαζί μπορούμε, μαζί θα κερδίσουμε» τόνισε, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, στις νεώτερες γενιές και σημείωσε ότι οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι.

«Ειδικά αυτήν την εποχή που οι ψεύτικες υποσχέσεις κατέρρευσαν, τώρα που οι σημαίες ευκαιρίες ξέφτισαν, τώρα που τα μάτια των περισσότερων Ελλήνων στρέφονται στην παράταξή μας. Είμαστε εδώ να προσφέρουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας».

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τους πολίτες που μετείχαν στην εκλογική διαδικασία, όσους τον στήριξαν, την οικογένειά του και τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ευχαρίστησε τους συνυποψηφίους του για τη στάση τους, καθώς έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ποιότητα στελεχών. «Είμαι βέβαιος ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη. Αύριο ενωμένοι θα πάμε το κίνημά μας ακόμα ψηλότερα».

«Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά. Οι πολίτες προσβλέπουν σε εμάς για να ξεπεραστεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να ανταποκριθούμε στις νέες τους προσδοκίες, για να τελειώσει η παντοκρατορία της ΝΔ», είπε.

«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ και αγώνα, θα τον κάνουμε και θα κερδίσουμε. Η παράταξή μας θα πορευτεί με αξιοπιστία, σοβαρότητα και προτάσεις, που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων, είπε δίνοντας έμφαση στο ΕΣΥ, την Παιδεία, τη στέγαση, την οικονομία. Απηύθυνε προσκλητήριο προς τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κοινωνική πολιτική. «Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε με αξιοπιστία, χωρίς λαϊκισμό και πολιτικό ήθος. Πάνω απ’ όλα όμως, έχουμε χρέος σε μια εποχή που υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης στην πολιτική να προχωρήσουμε με ακλόνητο ήθος. Η πολιτική δεν ξεκινά εκεί που τελειώνει η ηθική, αλλά είναι ταυτόσημες. Δεν αγωνίζομαι για την εξουσία αλλά για μια πιο δίκαιη κοινωνία».

«Υπόσχομαι στους Έλληνες πολίτες ότι θα αγκαλιάσουμε τις αγωνίες και τις προσδοκίες. Η χώρα χρειάζεται μεγάλες και γενναίες αλλαγές. Και γι’ αυτό πρέπει πάνω απ’ όλα να νικήσουμε τη ΝΔ. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτόν τον νέο μεγάλο αγώνα. Και είμαι σίγουρος ότι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρος ότι έγινε σήμερα ένα άλλο βήμα. Έχουμε χρέος να κάνουμε την κοινωνία μας πιο δίκαιη και την πατρίδα μας πιο ισχυρή, ανέφερε, καλώντας να ενωθεί ο ελληνικός λαός σε ένα προοδευτικό σχέδιο που θα γίνει κυβερνητικό σχέδιο στις επόμενες εκλογές. «Ένα νέο ταξίδι ξεκινά σήμερα το βράδυ. Σηκώνουμε ξανά περήφανα τη σημαία της δημοκρατικής παράταξης. Θα καταφέρουμε νέες νίκες», είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, επέστρεψε ως δύναμη προόδου και δύναμη αλλαγής» κατέληξε.

Δούκας: Προχωράμε όλοι μαζί Ο Χάρης Δούκας αναγνώρισε την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην εσωκομματική ψηφοφορία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης τον ευχαρίστησε, λέγοντάς του: «Προχωράμε όλοι μαζί».

Στις πρώτες δηλώσεις, μετά την ήττα του, ευχαρίστησε από καρδιάς του φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που τον στήριξαν, ενώ συνεχάρη για μια ακόμα φορά τον κ. Ανδρουλάκη για τη νίκη του.

«Καταφέραμε σε 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα χωρίς συμβιβασμούς απέναντι σε ακραίες επιθέσεις και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης της συμμετοχής, της διαφάνειας, της λογοδοσίας με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει.Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Ανδρουλάκη την επιθυμία του να έχουν σύντομα μια συνάντηση.

Συγχαρητήρια Γ. Παπανδρέου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη, μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και τον Χάρη Δούκα είχε ο Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Συγχαρητήρια Π. Γερουλάνου Ο Παύλος Γερουλάνος τηλεφώνησε, από την πλευρά του, στον Νίκο Ανδρουλακη για να τον συγχαρεί προσωπικά, αλλά και στον Χάρη Δούκα για να τονίσει ότι προσβλέπει σε συνεργασία μαζί του, τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στην Αθήνα.

Τον Νίκο Ανδρουλάκη συνεχάρησαν, επίσης, ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο» ανέφερε ο κ. Κατρίνης, ενώ η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε: «Ο λαός του ΠΑΣΟΚ σου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠAΣOK που θα δείξει ότι γίνεται Κίνημα Αλλαγής και κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις».

Διαμαντοπούλου: Νέα ανθρωπογεωγραφία στο κόμμα Aπό το Βερολίνο η Άννα Διαμαντοπούλου επικοινώνησε και συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Σε δήλωσή της η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος αναφέρει:

«Αγαπητέ Νίκο τα θερμά μου συγχαρητήρια! Μια νέα μέρα ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα. Πιστεύω βαθειά ότι έχεις τη θέληση, τη δύναμη και την ικανότητα να κάνεις όλα αυτά που πρέπει, ώστε με στρατηγική και σχέδιο το ΠΑΣΟΚ να γίνει “Μεγάλο και Κυβερνών”. Είμαστε μαζί σου!»

Νωρίτερα, η κ. Διαμαντοπούλου, με δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, μίλησε για μια πολύ σημαντική ημέρα στο ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη να κάνει τις πρώτες του κινήσεις στον δρόμο για το συνέδριο, λέγοντας παράλληλα ότι θα είναι σημαντικός και ο ρόλος του κ. Δούκα.

Γερουλάνος: Προχωράμε ενωμένοι, χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές «Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές», τόνισε ο κ. Γερουλάνος, που ανέφερε ότι η μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων τόσο στον α’ όσο και στον β’ γύρο, δημιλύργησαν πολιτικό αποτέλεσμα «δυναμικής για την Παράταξη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε συνθήκες ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού».

«Σήμερα ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του. Και από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments