Πολιτική

Πώς διαβάζει η κυβέρνηση την εκλογή Ανδρουλάκη

Πώς διαβάζει η κυβέρνηση την εκλογή Ανδρουλάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [372201] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Αναμενόμενη χαρακτηρίζεται η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη

Το Σαββατοκύριακο κυριάρχησαν οι ειδήσεις για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, με δεδομένο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την πτώση της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση δεν θέλει να εφησυχάσουν τα «γαλάζια στελέχη”.

Στο Μαξίμου, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την αντιπολίτευση, αλλά αποφεύγει τις πολλές δημόσιες δηλώσεις και τηρεί στάση αναμονής. Η εκτίμηση είναι ότι η επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη δεν αιφνιδίασε το κυβερνών κόμμα και ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει την ίδια στρατηγική. Ως εκ τούτου, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αλλάξει την προσέγγισή της απέναντι στη Χαριλάου Τρικούπη.

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του. Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο κ. Ανδρουλάκη για την επιθυμία του να υπάρξει σύντομα συνάντηση. Η κυβερνητική πλευρά παρακολουθεί στενά τις πρώτες κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Πρόσφατα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Αυτό που περιμένουμε όλοι είναι να παρουσιάσει επιτέλους η αντιπολίτευση μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση και να μας επιτρέψει να κάνουμε μια κοστολογημένη σύγκριση».

Η «γαλάζια» παράταξη επισημαίνει ότι η Χαριλάου Τρικούπη πρέπει να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση και να αποφύγει τη λογική του «όχι σε όλα». Ουσιαστικά, η κυβέρνηση αναμένεται να επιδιώξει συναίνεση σε αυτό που αποκαλεί μεταρρυθμιστική ατζέντα, η οποία θα ασκήσει πίεση στη ΝΔ για θέματα όπως η τροποποίηση του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμια, για παράδειγμα, όταν ξεκινήσει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η κυβέρνηση έχει αποφύγει πολλές τοποθετήσεις, καθώς έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλει να σχολιάσει τι συμβαίνει στα άλλα κόμματα. Πάντως, στην κατάσταση αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είπε ότι η άποψη του για τον Στ. Κασσελάκη είναι γνωστή και προσέθεσε «δεν τον εκτιμώ ούτε καν λίγο. Άλλο όμως αυτό και άλλο ο αντιδημοκρατικός τρόπος αποκλεισμού του…. ».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι το γαλάζιο στρατόπεδο θέλει να διατηρήσει την επικοινωνία με ένα ακροατήριο που στο παρελθόν έχει χαρακτηριστεί ως αντι-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ενδιαφέρεται πλέον ιδιαίτερα για το τι συμβαίνει στο Κουμάντο. Ως εκ τούτου, η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει ότι πρέπει να προσεγγίσει αυτό το ακροατήριο με νέα επιχειρήματα. Βέβαια, ταυτόχρονα θα συνεχίσει να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο έχει κατηγορήσει ότι επανειλημμένα περνάει υποσχέσεις που δεν έχουν αντίκρισμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments