Πολιτική

Ραντεβού στο συνέδριο δίνει ο Κασσελάκης

Ραντεβού στο συνέδριο δίνει ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [370617] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΥΓΗ" ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Εκρηκτικό κλίμα στην Κουμουνδούρου

Σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς την εκλογική διαδικασία της 24ης Νοεμβρίου.

Το έκτακτο συνέδριο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου, αναδεικνύεται στο απόλυτο πεδίο εσωκομματικής σύγκρουσης για το τελικό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», ανάμεσα στην κομματική πλειοψηφία και το στρατόπεδο Κασσελάκη.

Παρότι η Κεντρική Επιτροπή «έκοψε» την υποψηφιότητα του τέως προέδρου και παρότι στελέχη των “87” σε όλους τους τόνους διαμηνύουν ότι οι υποψηφιότητες είναι πλέον όχι 5 αλλά 4 και σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται αυτή του Στέφανου Κασσελάκη, εκείνος επιμένει ότι το εσωκομματικό «ραντεβού», χωρίς αύριο -τουλάχιστον εντός κόμματος- για την πλευρά του ηττημένου, έχει κλειδώσει για το επερχόμενο συνέδριο. Εκτίμηση του στρατοπέδου Κασσελάκη, παραμένει ότι μπορεί να ανατρέψει μέσα στο ανώτατο κομματικό όργανο τις αποφάσεις τις Κεντρικής Επιτροπής. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει ότι το προεδρείο θα δεχθεί να γίνει αυτή η συζήτηση σε ένα συνέδριο το οποίο συγκαλείται, κατά τους “87′, μόνο για να εγκρίνει ή όχι υποψηφιότητες.

Οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής κατά του τέως προέδρου είναι δύο, η καθαίρεσή του μέσω της μομφής, πριν από λίγες εβδομάδες και εκείνη του αποκλεισμού της υποψηφιότητάς του η οποία ελήφθη το περασμένο Σάββατο. Ως εκ τούτου, το ενδιαφέρον στο συνέδριο θα στραφεί στο αν η πλευρά Κασσελάκη, θα επιχειρήσει να καταθέσει πρόταση ακύρωσης της μομφής αρχικά και εν συνεχεία άρσης του αποκλεισμού της υποψηφιότητας του τέως προέδρου ή το αντίστροφο και αν βεβαίως θα γίνει δεκτό να τεθούν αυτά τα ζητήματα. Για την πλειοψηφία που ελέγχεται από τους “87” και όσους στηρίζουν τις κινήσεις τους, το θέμα της υποψηφιότητας Κασσελάκη θεωρείται λήξαν. Επιμένουν ότι προς έγκριση στο συνέδριο, θα τεθούν μόνο υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί έως τις 24 Οκτωβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία.Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα εντός συνεδρίου αναμένεται εκρηκτικό καθώς “87” και σύμμαχοι, θα υπερασπίζονται τις αποφάσεις των οργάνων ενώ η πλευρά Κασσελάκη θα επιμένει ότι ο τέως πρόεδρος έχει καθαιρεθεί πραξικοπηματικά.

Σφοδρή κόντρα για τον έλεγχο των συνέδρων Μετωπική σύγκρουση αναμένεται και στην εκλογή νέων συνέδρων, στις 2 και 3 Νοεμβρίου, η οποία θα προηγηθεί. Ευρισκόμενες ήδη σε πολύ μεγάλη κινητοποίηση και οι δύο πλευρές, ‘’87’’ και Κασσελάκης, επιχειρούν να ελέγξουν την πλειοψηφία των συνέδρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζυμώσεις, συνεννοήσεις και τηλεφωνήματα έχουν ήδη δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό σε μέλη και οργανώσεις.

Καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων έξω από την Κ.Ε. Μέσα στα ουκ ολίγα “παρατράγουδα” έξω από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Κεντρική Επιτροπή, δεν έλειψαν και οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάζει όσα έγιναν σε βάρος των ανθρώπων του Τύπου.

«Με αφορμή περιστατικά που εκδηλώθηκαν έξω από το χώρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε οποιαδήποτε επίθεση, λεκτική ή άλλη, σε δημοσιογράφους που την κάλυπταν. Η υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου, η προάσπιση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, ανεξαρτήτως συνθηκών, παραμένει πάντοτε πρωταρχική αρχή και αναμφισβήτητη πολιτική στάση», σχολίασε η Κουμουνδούρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments