Διεθνή

Απειλούν με εμπάργκο το Ισραήλ οι ΗΠΑ εάν δεν σταματήσει η καταστροφή στην Γάζα

Απειλούν με εμπάργκο το Ισραήλ οι ΗΠΑ εάν δεν σταματήσει η καταστροφή στην Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: President Joe Biden, right, meets with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, left, in the Oval Office of the White House in Washington, Thursday, July 25, 2024. (AP Photo/Susan Walsh)

Την ίδια στιγμή που η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι μόνη λύση στη σύγκρουση στον Λίβανο είναι η εκεχειρία, οι ΗΠΑ «προειδοποιούν» το Ισραήλ

Την ίδια στιγμή που η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι μόνη λύση στη σύγκρουση στον Λίβανο είναι η εκεχειρία, οι ΗΠΑ «προειδοποιούν» το Ισραήλ ότι έχει ένα μήνα για να σταματήσει την ανθρωπιστική καταστροφή στην Γάζα αλλιώς θα έλθει αντιμέτωπο με εμπάργκο όπλων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, το μήνυμα στο Ισραήλ ήταν ότι έχει 30 ημέρες για να διορθώσει την κατάσταση και ότι αν δεν το πράξει θα έχει συνέπειες για την ισραηλινή βοήθεια βάσει του αμερικανικού νόμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Λευκός Οίκος φέρεται να εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την «επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα τις τελευταίες εβδομάδες» και ζήτησε να ληφθούν επείγοντα μέτρα εντός του επόμενου μήνα για να αντιστραφεί αυτή η τάση.

Οι υπουργοί Ρον Ντέρμερ και Γιόαβ Γκάλαντ έλαβαν επιστολή από την κυβέρνηση Biden στην οποία περιγράφονται οι αμερικανικές θέσεις για τη Γάζα.

Συνεχίζει να χτυπά τη Χεζμπολάχ

Νεκρός ένας ακόμη επικεφαλής της Χεζμπολάχ σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Κατά τα λοιπά το Ισραήλ λέει ότι θα εξετάσει την «άποψη» των ΗΠΑ πριν απαντήσει σε μια ιρανική πυραυλική επίθεση, αλλά θα ενεργήσει με βάση τα δικά του «εθνικά συμφέροντα», την ώρα που ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πάνω από 200 ​​χτυπήματα σε όλο τον Λίβανο τις τελευταίες 24 ώρες, επεκτείνοντας τις επιθέσεις του κατά της Χεζμπολάχ.

Η UNICEF εν τω μεταξύ προειδοποίησε για μια «χαμένη γενιά» στον Λίβανο, λέγοντας ότι 400.000 παιδιά έχουν εκτοπιστεί σε τρεις εβδομάδες ισραηλινών επιθέσεων. Οι χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη βόρεια Γάζα συνεχίζονται για 11η ημέρα καθώς πλήττει κτήρια στο πολιορκημένο στρατόπεδο Τζαμπάλια. Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα την περασμένη ημέρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments