Διεθνή

Thaad: Αυτό είναι το ισχυρό αντιπυραυλικό σύστημα που δίνουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ

Thaad: Αυτό είναι το ισχυρό αντιπυραυλικό σύστημα που δίνουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Thaad: Αυτό είναι το ισχυρό αντιπυραυλικό σύστημα που δίνουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ

Πρόσθετα στρατεύματα και εξαρτήματα θα φτάσουν στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες

Μια ομάδα στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ και ορισμένα εξαρτήματα του προηγμένου συστήματος αεράμυνας, THAAD, που παρέχουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ έφτασε στη χώρα τη Δευτέρα, ανέφερε το Πεντάγωνο σε δήλωση του.

Πρόσθετα στρατεύματα και εξαρτήματα θα φτάσουν στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες.

«Τις επόμενες ημέρες, επιπλέον αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό και εξαρτήματα μπαταριών THAAD θα συνεχίσουν να φτάνουν στο Ισραήλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ. «Η μπαταρία θα είναι πλήρως λειτουργική στο εγγύς μέλλον, αλλά για λόγους ασφαλείας λειτουργίας δεν θα συζητήσουμε χρονοδιαγράμματα».

Ισραήλ: Τι είναι το THAAD

Το αμυντικό σύστημα THAAD είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιπυραυλικά όπλα του αμερικανικού στρατού, ικανό να αναχαιτίσει βαλλιστικούς πυραύλους σε βεληνεκές 150 έως 200 χιλιομέτρων (93 έως 124 μίλια) και με σχεδόν τέλειο ποσοστό επιτυχίας στις δοκιμές.

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό προηγμένων συστημάτων ραντάρ και αναχαιτιστών, το THAAD, συντομογραφία του Terminal High-Altitude Area Defense, είναι το μόνο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ που μπορεί να εμπλέξει και να καταστρέψει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού, μεσαίου και μέσου βεληνεκούς εντός ή εκτός της ατμόσφαιρας.

Οι αναχαιτιστές THAAD είναι κινητικοί, που σημαίνει ότι απομακρύνουν τους εισερχόμενους στόχους που συγκρούονται μαζί τους αντί να εκραγούν κοντά στην εισερχόμενη κεφαλή.

Γιατί οι ΗΠΑ δίνουν στο Ισραήλ το ισχυρό αντιπυραυλικό σύστημα THAAD

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι στέλνει στο Ισραήλ ένα αντιπυραυλικό σύστημα μεγάλου υψόμετρου που λειτουργεί από στρατεύματα των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι το Terminal High-Altitude Area Defense (Thaad) θα ενισχύσει την ισραηλινή αεράμυνα μετά την ιρανική πυραυλική επίθεση νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όπως μεταδίδει το BBC News.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι προορίζεται για «να υπερασπιστεί το Ισραήλ», το οποίο αναμένεται να απαντήσει στο ιρανικό χτύπημα με περισσότερους από 180 βαλλιστικούς πυραύλους που έπληξαν το Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments