Οικονομία

Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τιμή εκκίνησης στα 1,2 ευρώ ανά λίτρο

Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τιμή εκκίνησης στα 1,2 ευρώ ανά λίτρο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τιμή εκκίνησης στα 1,2 ευρώ ανά λίτρο

«Καύσιμο που δεν περιέχει κέρδος ή και ζημία δεν είναι νόμιμο»

Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τιμή εκκίνησης στο 1,2 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμη Κιουρτζή.

«Ακούω και τιμές λίγο περίεργες που είναι κάτω του κόστους λειτουργίας. Να υπενθυμίσω ότι καύσιμο που δεν περιέχει κέρδος ή και ζημία δεν είναι νόμιμο. Άρα συνεπώς ας προσανατολιστούμε στη νομιμότητα και στη μικρή κερδοφορία που έχουν ούτως ή άλλως οι διανομείς και τα πρατήρια καυσίμων», υπογράμμισε ο κ. Κιουρτζής στην ΕΡΤ, ενώ επεσήμανε να μην εμπιστεύονται οι πολίτες καύσιμα με μικρότερες τιμές.

Όσον αφορά την επιδότηση ο κ. Κιουρτζής ανέφερε ότι η Ομοσπονδία έκανε πρόταση το επίδομα να δοθεί ως έκπτωση στην αντλία. «Θα είχαμε μια τιμή περίπου στα 95 λεπτά σύμφωνα με αυτά που θα έδινε το κράτος πέρσι. Να υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δόθηκαν, 73 εκατομμύρια δόθηκαν λιγότερα σαν επίδομα στους δικαιούχους. Θέλω να πω επίσης ότι δεν είναι σωστό να έχουμε την έναρξη της διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, χωρίς να έχουμε το άνοιγμα της πλατφόρμας για να γνωρίζει ο καταναλωτής πόσο και αν δικαιούται πετρέλαιο θέρμανσης και επιδόματος. Αυτά είναι πράγματα τα οποία έπρεπε να έχουν λυθεί με την έναρξη της περιόδου στην αγορά. Πρέπει να υπάρξει νομιμότητα. Η λογική και η διαφάνεια, πράγματα τα οποία μας εμποδίζουν σε αυτό, δημιουργούν αθέμιτες πρακτικές, δημιουργούν καθεστώς παρανομίας και έντονης παραβατικότητας. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ότι υπάρχει στη διακίνηση γενικότερα των καυσίμων και θεωρώ λογικό, όπως θεωρούμε και όλοι λογικό, ότι η νομιμότητα πρέπει να επικρατήσει παντού και πολύ περισσότερο στα καύσιμα, τα οποία έχουν γίνει στόχος και αν θέλετε άντρο παραβατικών συμπεριφορών».

Παράλληλα για τις παραγγελίες δήλωσε: «Υπάρχουν παραγγελίες και σωστά μιλάτε, διότι οι περισσότεροι καταναλωτές ή μία αρκετά μεγάλη ποσότητα καταναλωτών δεν προμηθεύτηκαν πέρσι πετρέλαιο με το 1,40 που έκλεισε, περιμένοντας ενδεχομένως ότι θα έχουμε μία φθηνότερη τιμή, όπως και έχουμε. Παρ’ όλα αυτά να υπενθυμίσω ότι οι τιμές είχαν αυξηθεί παραδόξως και υπερβολικά ένεκα των πολέμων και ιδιαίτερα του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία. Όμως συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος και έχει προστεθεί ακόμη ένας πόλεμος. Παρ’ όλα αυτά, οι τιμές των καυσίμων είναι χαμηλότερες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments