Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την Διεθνή Στρατηγική του Π.Ο.Υ. για την Υγεία

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την Διεθνή Στρατηγική του Π.Ο.Υ. για την Υγεία

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στόχος μας η καθολική κάλυψη υγείας και η ανάπτυξη συστημάτων υψηλής ποιότητας

Στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία (World Health Summit) έδωσε το παρών χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε, στην ομιλία του, ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τη Διεθνή Στρατηγική του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για καθολική κάλυψη υγείας και ανάπτυξη συστημάτων υψηλής ποιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγνώρισε, κατά την παρέμβασή του, την προσπάθεια του Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους παγκοσμίως για να καταπολεμήσει όχι μόνο τις διαχειρίσιμες πανδημίες, αλλά και τις μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές. Η παραπληροφόρηση και τα ψευδή νέα που διαδίδονται στον κόσμο καθημερινά καταστρέφουν την ανθρώπινη λογική και τον τρόπο σκέψης».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ακόμη ότι  «η Ελλάδα, ως έθνος που αναγνωρίζει τι αντιπροσωπεύει ο ΠΟΥ, παραμένει ακόμα συνεισφέρουσα στον οργανισμό και θα συνεχίσει να είναι για τα επόμενα χρόνια. Συνεισφέρει η χώρα μας περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός καλύτερου συστήματος υγείας, καθώς η υγεία είναι κάτι που δεν πρέπει να παραβλέπεται και είναι εξαιρετικά σημαντικό».

Σε ανάρτηση του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται:

«O Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης  συμμετείχε, χθες, στο World Health Summit 2024 στο Βερολίνο. Στην ομιλία του ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Διεθνή Στρατηγική του Π.Ο.Υ. για καθολική κάλυψη υγείας και ανάπτυξη συστημάτων υψηλής ποιότητας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments