Πολιτική

Ξεκινά τις αλλαγές ο Ανδρουλάκης -Οι σκέψεις για τους συνυποψηφίους του, ποιους θα βάλει σε ρόλους-κλειδιά

Ξεκινά τις αλλαγές ο Ανδρουλάκης -Οι σκέψεις για τους συνυποψηφίους του, ποιους θα βάλει σε ρόλους-κλειδιά

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, iefimerida.gr

Τα πρώτα δείγματα διαθέσεων για την επόμενη ημέρα θα αρχίσει να δείχνει ο Νίκος Ανδρουλάκης από σήμερα

Τα πρώτα δείγματα διαθέσεων για την επόμενη ημέρα θα αρχίσει να δείχνει ο Νίκος Ανδρουλάκης από σήμερα, δύο 24ωρα μετά τη θριαμβευτική επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης έχει προγραμματίσει ήδη δύο διαδοχικές συσκέψεις (μία με zoom και μία διά ζώσης) με στενούς του συνεργάτες σήμερα, προκειμένου να γίνει ο πρώτος απολογισμός του σκηνικού που διαμορφώνεται μετά τις εσωκομματικές εκλογές και της νέας ανθρωπογεωγραφίας. Στόχος του επανεκλεγέντος προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές με στόχο να εκπέμψει ένα πιο σαφές μήνυμα σε επίπεδο κυβερνησιμότητας αλλά και επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.

Πρόθεσή του είναι να «μοιράσει παιχνίδι» και να προχωρήσει το κόμμα με ενότητα για τον στόχο της εκλογικής αναμέτρησης του 2027, αλλά «όχι και να θεωρηθεί “όμηρος” υπό κάποια ιδιότυπη επιτροπεία, όπως έχουν αρχίσει να διαδίδουν. Έχει την εντολή από το 60% της βάσης, που του ζητούν να κάνει το ΠΑΣΟΚ ξανά κυβέρνηση», σύμφωνα με κομματικά στελέχη. Για να το πετύχει αυτό, θα ακολουθήσει την τακτική του «καρότου και του μαστίγιου».

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να κάνει και τα πρώτα τηλεφωνήματα και ίσως να κανονίσει και συναντήσεις με τα στελέχη που έθεσαν υποψηφιότητα για την ηγεσία, ώστε να τους παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη με χρονοδιάγραμμα για τους επόμενους μεγάλους εσωκομματικούς μεγάλους σταθμούς, ήτοι τα δύο συνέδρια, προγραμματικό και πολιτικό, που έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει.

Σε αυτή την πορεία, θεωρείται ότι θα καλέσει να αναλάβουν ρόλους για την οργάνωση του συνεδρίου, για το προγραμματικό πλαίσιο το οποίο καθημερινά θα ανανεώνεται, στελέχη που εκτιμά ότι μπορεί να συνεισφέρουν σε αυτό.

Παράλληλα, θα εξειδικεύσει τις προτάσεις του για τους ρόλους που επιφυλάσσει για τον καθέναν, και πρόθεσή του, όπως έλεγαν συνεργάτες του, είναι να αξιοποιήσει και τους πέντε (Δούκα, Γερουλάνο, Διαμαντοπούλου, Κατρίνη, Γιαννακοπούλου).

Αν και δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, θεωρείται πολύ πιθανό να καλέσει κάποιους εξ αυτών σε ένα άτυπο σχήμα «πρωινού καφέ» το οποίο θα συνεδριάζει 1-2 φορές την εβδομάδα.

Θεωρείται θέμα χρόνου, επίσης, να σχηματίσει το ευέλικτο Πολιτικό Συμβούλιο, καταθέτοντας προς έγκριση τις προτάσεις του ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικά ως προς τον κ. Δούκα, η αξιοποίηση αναμένεται να είναι σε κομματικό επίπεδο, καθώς δεν μετέχει στη Βουλή. Ωστόσο, ως εκλεγμένος δήμαρχος, θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα Πολιτικό Συμβούλιο ή σε ένα άτυπο όργανο «πρωινού καφέ».

Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης εκτιμάται πως θα προχωρήσει σε «φρεσκάρισμα» στην εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται πολύ πιθανό να ορίσει νέο γραμματέα Κ.Ο., αντικαθιστώντας την, δραστήρια, Ευαγγελία Λιακούλη, αλλά και έναν από τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Η θέση «χήρεψε» και δεν αντικαταστάθηκε ο επίσης δραστήριος Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος είχε παραιτηθεί για να θέσει υποψηφιότητα. Ο Δημήτρης Μάντζος, που έχει εκπροσωπήσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή με επάρκεια, δεν θα μετακινηθεί από τη θέση του. Τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, πάντως, δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να την αναλάβει ο Παύλος Γερουλάνος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments