Πολιτική

Ραντεβού στο συνέδριο δίνει ο Κασσελάκης

Ραντεβού στο συνέδριο δίνει ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [371679] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Παραμένει η ένταση ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο και την Κουμουνδούρου

Η αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην προέδρου του παραμένει έντονη λόγω του αποκλεισμού της υποψηφιότητάς του, ενώ η επόμενη οργανωτική αναμέτρηση αναμένεται να λάβει χώρα κατά τις εκλογές των αντιπροσώπων για το έκτακτο συνέδριο του κόμματος. Παράλληλα, η κυβέρνηση υιοθετεί τα επιχειρήματα του Κασσελάκη, με την Κουμουνδούρου να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει «συγκεκριμένες προτιμήσεις» για την ηγεσία.

Οι εκλογές για την εκλογή των αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ για το έκτακτο συνέδριο θα διεξαχθούν στις 2 και 3 Νοεμβρίου σε Οργανώσεις Μελών σε όλη τη χώρα. Το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη επικεντρώνει τις προσπάθειές του σε αυτές τις ημερομηνίες, επιδιώκοντας να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σύνεδροι που υποστηρίζουν τον πρώην πρόεδρο. Σε ένα δραματικό βίντεο που δημοσίευσε χθες, κάλεσε τους υποστηρικτές του να γίνουν «ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας που θα σαρώσει όλους αυτούς τους μηχανισμούς» και τους προέτρεψε να εγγραφούν στο κόμμα αν δεν είναι ήδη μέλη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αντλεί έμπνευση από τον Πόλεμο των Άστρων, χρησιμοποιώντας τη φράση «η Δημοκρατία αντεπιτίθεται» για να περιγράψει την τελευταία του προσπάθεια να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα έντασης, παρόμοια αλλά πιο έντονη από αυτή που επικράτησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο. Η Θεοδώρα Τζάκρη είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή της: «Έξω θα είναι 3.000 σύνεδροι και θα συμμετάσχουν στη διαδικασία», αναφερόμενη σε μια «πολιορκία» που σχεδιάζουν οι υποστηρικτές του Κασσελάκη για το έκτακτο συνέδριο.

Ο «μάχιμος» μηχανισμός γύρω από τον Στέφανο Κασσελάκη φαίνεται να προετοιμάζεται εντατικά για τις επερχόμενες αναμετρήσεις, ενώ δεν έχουν ξεχαστεί τα μεμονωμένα επεισόδια που σημειώθηκαν σε οργανώσεις στο κέντρο της Αθήνας τον Μάιο του 2021, κατά τις εκλογές των Νομαρχιακών Επιτροπών. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη της «ΠΑΣΠ-ΑΣΟΕΕ» είχαν εμπλακεί σε έντονους διαπληκτισμούς, με την τελευταία ομάδα να έχει πλέον στραφεί στο πλευρό του Κασσελάκη.

Ταυτόχρονα, το επιτελείο του Κασσελάκη και η Κουμουνδούρου ανταλλάσσουν ανακοινώσεις, με έντονη διάσταση αντιπαλότητας, σχετικά με την ερμηνεία της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής. Μετά την ανάρτηση του πρώην προεδρεύοντος, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής «ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία», αναφερόταν σε «αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες» και υπογράμμιζε ότι «η απόφαση αυτή αφορά τον κύριο Κασσελάκη και είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη». Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν μάλιστα ότι την προσπάθεια να μην επιτευχθεί απαρτία «την ενορχήστρωσε και την καθοδήγησε ανεπιτυχώς ο ίδιος ο κύριος Κασσελάκης».

Το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη αντέτεινε ότι οι ανακοινώσεις που έγιναν έχουν «σταλινικό χαρακτήρα» και κατηγόρησε τα μέλη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι, «υπό την πίεση του πανικού», έσπευσαν «να παραποιήσουν ακόμη και αυτή την απόφαση του Σαββάτου που οι ίδιοι είχαν λάβει». Επιπλέον, προσπαθώντας να ερμηνεύσει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «το Συνέδριο έχει πλήρη αρμοδιότητα, ως ανώτατο όργανο, να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments