Πολιτική

Στρατηγική και μηνύματα του Μαξίμου στα δεξιά της ΝΔ

Στρατηγική και μηνύματα του Μαξίμου στα δεξιά της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: [368366] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να μην αφήνει αναπάντητες της εκ δεξιών επιθέσεις.

Η κυβέρνηση εστιάζει σε ένα παραδοσιακό ακροατήριο που είτε έχει μετακινηθεί προς τη δεξαμενή των αναποφάσιστων είτε στρέφεται προς κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο όπου «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν επιστροφή στις ρίζες του συντηρητισμού και του κοινωνικού φιλελευθερισμού και εκφράζουν παράπονα, το κυβερνών κόμμα αναζητά λύσεις για την εσωστρέφεια και προσπαθεί με μια σειρά από ενέργειες να επανέλθει στο προσκήνιο.

Στο Μαξίμου παρατηρούν ότι τα κόμματα που βρίσκονται δεξιά της Ν.Δ. συγκεντρώνουν ποσοστά από 15% έως 20% στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σε μια στιγμή που τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας παραμένουν κοντά σε αυτά των ευρωεκλογών.

Φυσικά, δεδομένου ότι τα σενάρια πρόωρων εκλογών έχουν αποκλειστεί, οι γαλάζιοι εκτιμούν ότι υπάρχει περιθώριο για αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης. Παρ’ όλα αυτά, ο στόχος είναι να μην δοθεί χώρος σε κόμματα που κινούνται στα δεξιά, ώστε να μην εντείνουν την πίεση σε κρίσιμα ζητήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε με έντονο τρόπο σε ερώτηση σχετικά με δηλώσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό σε συνέντευξή της, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αριστερή ψυχούλα». Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής έχει επανειλημμένα ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε διάφορα ζητήματα.

Χθες, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι η Αφροδίτη Λατινοπούλου, «μετά την εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν επέλεξε να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ούτε καν στο κόμμα της κ. Μελόνι, αλλά προτίμησε να συμμαχήσει με τον Όρμπαν και τη Λεπέν. Η κ. Λατινοπούλου ανήκει επίσημα στην Ευρωπαϊκή Άκρα Δεξιά. Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Άκρας Δεξιάς να μας καθορίζει ποια είναι και ποια δεν είναι η Νέα Δημοκρατία».

Από την κυβέρνηση επιθυμούν να απαντήσουν, όπως σημειώνει η Κ. Κοκκαλιάρη για το “Έθνος”, στην κριτική που δέχονται σχετικά με ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο, όπως το μεταναστευτικό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στο συγκεκριμένο θέμα «προτιμούμε τον δρόμο της ευθύνης και του αποτελέσματος», προσθέτοντας ότι η πολιτική που εφαρμόζεται έχει οδηγήσει σε μείωση των διαμενόντων στη χώρα κατά 85% και από 130 δομές έχουν απομείνει 33.

Στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να ανταποκριθούν στις επιθέσεις από τη δεξιά πλευρά, αναφορικά με ζητήματα όπως η εξωτερική πολιτική και η ασφάλεια των πολιτών. Αυτή η ατζέντα είναι ιδιαίτερα σημαντική για ένα παραδοσιακό εκλογικό κοινό που επιθυμεί να παραμείνει πιστό στη Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, η κυβέρνηση τονίζει ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή, η χώρα μας λειτουργεί ως παράγοντας σταθερότητας. Επισημαίνονται επίσης οι ενέργειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης. Εν όψει των επερχόμενων ελληνοτουρκικών συναντήσεων, υπογραμμίζεται ότι οι κόκκινες γραμμές έχουν καθοριστεί με σαφήνεια και δεν θα υπάρξει καμία συζήτηση σχετικά με θέματα κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments