Ελλάδα

Γιατρός στη Μυτιλήνη έγραψε 1.000 φάρμακα σε επισκέπτη του νησιού – Παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη

Γιατρός στη Μυτιλήνη έγραψε 1.000 φάρμακα σε επισκέπτη του νησιού – Παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Γιατρός στη Μυτιλήνη έγραψε 1.000 φάρμακα σε επισκέπτη του νησιού – Παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη

«Πρόκειται για κανονική κλοπή δημοσίου χρήματος»

Για μια απίστευτη απάτη κατηγορείται γιατρός στη Μυτιλήνη, καθώς έγραψε 1.000 φάρμακα σε επισκέπτη που έμεινε 24 ώρες στο νησί, με αποτέλεσμα να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η γιατρός συνταγογράφησε τα σκευάσματα σε αλλοδαπό τεχνικό που επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη για να συμμετέχει σε συναυλία.

Μάλιστα, η γιατρός έγραφε τρεις στατίνες στη 15χρονη κόρη της, ενώ συνταγογραφούσε πάρα πολλά φάρμακα στην οικογένεια της. Επίσης, η όλη δραστηριότητα γινόταν αποκλειστικά το διάστημα μεταξύ 21:00 και 4:00 το πρωί.

«Πρέπει να σας πω επειδή την πήρα τηλέφωνο ο ίδιος με ανοιχτή ακρόαση πάνω από το γραφείο μου, κόντεψε να λιποθυμήσει. Είχε γράψει στη μία της κόρη 15 ετών τρεις διαφορετικές στατίνες. Και της είπα: “Γιατρέ μου εγώ είμαι 53 ετών και παίρνω μία στατίνη. Κι ενώ ο πατέρας μου πέθανε από έμφραγμα στα 54 και φοβάμαι και γι’ αυτό κρατάω την υγεία μου σε καλή κατάσταση, δεν έχω πάρει δεύτερη στατίνη ακόμα στη ζωή μου. Η κόρη σας 15 ετών θέλει τρεις διαφορετικές στατίνες; Τί μου απάντησε: “Έχει μια πολύ σπάνια πάθηση και δεν θα ξαναγίνει”. Λέω δηλαδή, “θεραπεύτηκε η κόρη σας από την σπάνια πάθηση, επειδή πήρα τηλέφωνο;”», είπε ο υπουργός.

Έπειτα, πρόσθεσε πως «πρόκειται περί κανονικής απάτης και κλοπής δημοσίου χρήματος. Λυπούμαι γι’ αυτά που βρήκαμε και είναι μόνο οι πρώτες ημέρες εφαρμογής των νέων anti-fraud συστημάτων που εγκαταστήσαμε στην ΗΔΙΚΑ, που ήταν μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας μου υπουργικής θητείας να βάλω τάξη σ’ αυτόν τον τομέα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments