Διεθνή

Τίθεται σε λειτουργία στο Ισραήλ το σύστημα «THAAD» που έστειλαν οι ΗΠΑ -Οι πιθανοί στόχοι στο Ιράν

Τίθεται σε λειτουργία στο Ισραήλ το σύστημα «THAAD» που έστειλαν οι ΗΠΑ -Οι πιθανοί στόχοι στο Ιράν

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Καζάνι που βράζει είναι η Μέση Ανατολή

Καζάνι που βράζει είναι η Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να σφυροκοπά αδιάκοπα θέσεις της Χεζμπολάχ σε ολόκληρο τον Λίβανο, ενώ η σιιτική οργάνωση απειλεί με νέες επιθέσεις στην ισραηλινή επικράτεια.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μελετά τα σκληρά αντίποινα κατά του Ιράν και υιοθετεί πιο αμείλικτη τακτική στο μέτωπο της Γάζας, ενώ έντονη είναι η ανησυχία στην Ευρώπη για νέα μεταναστευτική κρίση, τη στιγμή που οι ΗΠΑ έστειλαν τελεσίγραφο 30 ημερών στο Ισραήλ να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, προειδοποιώντας ακόμα και με διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας. «Θα εξετάσουμε την επιστολή», λέει η πλευρά Νετανιάχου.

Αντιδρούν οι ΗΠΑ στους μαζικούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Βηρυτού Οι ΗΠΑ δήλωσαν την Τρίτη (15/10) στο Ισραήλ πως είναι «αντίθετες» και «ανήσυχες» στην εκστρατεία βομβαρδισμών που διεξάγει στη Βηρυτό τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σημείωσαν επίσης ότι οι αεροπορικές επιδρομές μειώθηκαν σε ένταση τις τελευταίες ημέρες και ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την εξέλιξη.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει επανελεγμένα ότι θα δώσει σκληρή «απάντηση» στο Ιράν και πως δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητο το αιματηρό επεισόδιο με το drone της Χεζμπολάχ σε στρατιωτική βάση του που άφησε πίσω 4 νεκρούς.

Μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (15/10) στη Χάιφα ενώ ο ισραηλινός στρατός αναχαίτισε μη επανδρωμένο αεροσκάφος που προσέγγισε το Ισραήλ από τα ανατολικά, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Τα ξημερώματα, ο IDF ανακοίνωσε πως η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 50 ρουκέτες εναντίον του βόρειου Ισραήλ. «Πολλά βλήματα αναχαιτίστηκαν» και άλλα έπεσαν σε παραμεθόριες περιοχές, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, σύμφωνα με την ενημέρωση.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα τη νύχτα της Τρίτης στο νότιο τμήμα του Λιβάνου και συγκεκριμένα στην πόλη Κάνα, περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τύρου, σύμφωνα με το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.

Αλλάζει στρατηγική η Χεζμπολάχ Η Χεζμπολάχ, παρά την αποδυνάμωσή της, έχει στραφεί σε διαφορετική στρατηγική στο πεδίο της μάχης, ποντάροντας στον πόλεμο κυρίως με drones και ρουκέτες, φέροντας το πρώτο βαρύ πλήγμα στο Ισραήλ, με το πρόσφατο χτύπημα στην στρατιωτική βάση κοντά στη Χάιφα.

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, τα επόμενα 24ωρα ως το Σάββατο θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμα. Η πλευρά του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι θα απαντήσει στο Ιράν και ταυτόχρονα δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητο το αιματηρό επεισόδιο με το drone της Χεζμπολάχ.

Οι ΗΠΑ έδωσαν διορία 30 ημερών στο Ισραήλ -Υπαινίσσονται πάγωμα της στρατιωτικής βοήθειας Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ισραήλ ότι πρέπει να λάβει μέτρα τον επόμενο μήνα προκειμένου να βελτιώσει την δραματική ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπο με περιορισμούς σε ό,τι αφορά την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments