Nέα της αγοράς

Bloomberg: Ο κλάδος πολύτιμων μετάλλων βλέπει άνοδο του χρυσού κατά 10% μέσα στο επόμενο 12μηνο

Bloomberg: Ο κλάδος πολύτιμων μετάλλων βλέπει άνοδο του χρυσού κατά 10% μέσα στο επόμενο 12μηνο

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Ο χρυσός αναμένεται να σκαρφαλώσει σε ιστορικά υψηλά το επόμενο έτος

Ο χρυσός αναμένεται να σκαρφαλώσει σε ιστορικά υψηλά το επόμενο έτος, σύμφωνα με έρευνα του κλάδου του χρυσού σε μεγάλη ετήσια συγκέντρωση.

Οι εκπρόσωποι στην εκδήλωση London Bullion Market Association στο Μαϊάμι αναμένουν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα σημειώσει κέρδη φτάνοντας στα 2.917,40 δολάρια η ουγγιά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του επόμενου έτους, περίπου 10% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ο αριθμός βασίζεται σε έναν μέσο όρο προβλέψεων από traders, διυλιστές και ανθρακωρύχους, οι οποίοι ρωτήθηκαν μέσα σε ένα εύρος δύο ημερών από την LBMA στο συνέδριο.

Ο χρυσός είναι ένα από τα εμπορεύματα με τις καλύτερες επιδόσεις το 2024, σημειώνοντας διαδοχικά ρεκόρ χάρη στην απήχησή του ως ασφαλούς καταφυγίου, στον ρόλο του παιχνιδιού διαφοροποίησης για τη διαφύλαξη του πλούτου και για αγορές από τις κεντρικές τράπεζες. Το τελευταίο του ιστορικό ρεκόρ ήταν πάνω από τα 2.685 δολάρια τον περασμένο μήνα, ενισχυμένος από τη στροφή της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Federal Reserve, σε μειώσεις επιτοκίων. Ο χρυσός, ο οποίος δεν παρέχει τόκο, τείνει να αποδίδει καλύτερα σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Οι επενδυτές στρέφουν όλο και περισσότερο την προσοχή στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ μέσα σε μόνον λίγες εβδομάδες. Σε συνέντευξή του, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τα σχέδια για δραματική αύξηση των δασμών, υποσχέθηκε πιο άμεση διαβούλευση με τη Fed και απέρριψε τις ανησυχίες για το ομοσπονδιακό κρατικό έλλειμμα της χώρας.

Ο spot χρυσός σημείωνε άνοδο 0,5% στα 2.674,79 δολάρια η ουγγιά στις 8:41 π.μ. ώρα Λονδίνου την Τετάρτη. Ασήμι, παλλάδιο και πλατίνα κατέγραφαν επίσης άπαντα κέρδη.

Το ασήμι θα κερδίσει περισσότερο από 40% το επόμενο έτος για να φτάσει τα 45 δολάρια η ουγγιά, σύμφωνα με την έρευνα, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments