Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Αδιανόητο να αμφισβητείται ο πατριωτισμός του Μητσοτάκη [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Αδιανόητο να αμφισβητείται ο πατριωτισμός του Μητσοτάκη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi//Άδωνις Γεωργιάδης: Αδιανόητο να αμφισβητείται ο πατριωτισμός του Μητσοτάκη [vid]

Ο Κασσελάκης έχει την τύχη να τον υπερασπίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης – Αντιδημοκρατικές οι πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ

«Μαθήματα πατριωτισμού δεν δεχόμαστε επ’ ουδενί και από κανέναν», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε πρωινή παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις και τοποθετήσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου, λέγοντας πως «είναι ευρωβουλευτής. Είναι ένα πολιτικός αντίπαλος. Με ξενίζει όμως ότι είναι στην ίδια ευρωομάδα με τον Βίκτωρ Όρμπαν, ο οποίος έχει πάρει σφόδρα φιλοτουρκικές και σφόδρα φιλοσκοπιανές θέσεις. Μιλάει για Μακεδονία και την ανάγκη να εξοπλιστεί ακόμη περισσότερο η Τουρκία. Πώς μπορεί μια κυρία, η οποία στην Ελλάδα διαφημίζει το πόσο πατριώτισσα είναι, να συντάσσεται με τα Σκόπια και την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας, αυτό πραγματικά με ξεπερνά. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η κυρία Λατινοπούλου πρέπει να είναι στο απυρόβλητο, από τη στιγμή που είναι πολιτικός μας αντίπαλος. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών του 2027, θα κάνουμε ταμείο. Τώρα, είμαστε στο 2024. Έχουμε μπροστά μας τρία χρόνια.

Τώρα, όμως, προέχει να λύσουμε τα προβλήματα των πολιτών. Η εικόνα που καλλιεργούν ορισμένοι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει έλλειψη πατριωτισμού είναι και αισχρή πολιτικά και αδιανόητη. Δεν σκέφθηκα ποτέ να αμφισβητήσω τον πατριωτισμό του Αλέξη Τσίπρα στην συμφωνία των Πρεσπών. Όσοι αμφισβητούν τον πατριωτισμό του Μητσοτάκη συμπεριφέρονται λάθος, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Έχουμε ενισχύσει την εθνική άμυνα της χώρας την τελευταία πενταετία όσο ποτέ στο παρελθόν».

Μιλώντας για τις κινήσεις των κ. κ. Σαμαρά – Καραμανλή, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «παγίως δεν σχολιάζω τι λένε και τι πράττουν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί. Θεωρώ τον εαυτό μου πολικά πολύ μικρό. Θα ήταν πολύ αστείο εκ μέρους μου να κάνω υποδείξεις. Είμαι πολιτικά πολύ μικρός για να κάνω υποδείξεις στον Σαμαρά και τον Καραμανλή».

Σε σχέση με τον κ. Κασσελάκη και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίχθηκε ότι «δεν υπερασπίστηκα τον κύριο Κασσελάκη. Δεν έχω καμιά τέτοια διάθεση. Όμως, η τήρηση των δημοκρατικών κανόνων από τα κόμματα είναι ένα γενικότερο ζήτημα δημοκρατίας, δεν είναι μόνο εσωκομματικό ζήτημα. Και επειδή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν για χρόνια το πόσο δημοκράτες είναι, είναι αποκαλυπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφορείτο από σφόδρα αντιδημοκρατικές απόψεις και τώρα τις εκφράζουν, αποκλείοντας τον πρώην πρόεδρο από την εκλογική διαδικασία. Το ότι τον αποκλείουν από το να είναι υποψήφιος, επειδή φοβούνται ότι θα τους κερδίσει, δεν το λες και υπόδειγμα δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί αντιδημοκρατικές πρακτικές».

Αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας είπε πως «μέσα  Νοεμβρίου αρχίζουν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, όπως ακριβώς είπαμε. Προηγούνται τα παλαιότερα ραντεβού για χειρουργείο. Εμείς, το υπουργείο Υγείας, θα έρθουμε σε επαφή με τους ασθενείς. Μιλάμε για 37.500 περίπου χειρουργικές επεμβάσεις. Τα απογευματινά δωρεάν χειρουργεία θα μειώσουν κατά πολύ το μέσο χρόνο αναμονής στα χειρουργεία. Θα έχουμε ένα τελείως νέο τοπίο στα χειρουργεία.  Η μείωση του χρόνου αναμονής για χειρουργείο είναι προσωπικό μου στοίχημα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 65.000 χειρουργεία περιμένουν περισσότερο. Αν μειωθούν κατά περίπου 40.0000 μέσα από τα απογευματινά χειρουργεία, τότε θα μειωθεί πολύ ο χρόνος μέσος αναμονής».

Τοποθετούμενος, ακόμη, για τις διοικήσεις στα νοσοκομεία, ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι «για πρώτη φορά, ακολουθήσαμε μια πρωτόγνωρη, σύνθετη και σαφώς  αποπολιτικοποιημένη διαδικασία. Είναι μια διαφανής διαδικασία και για αυτό αργεί, για αυτό υπάρχει μια καθυστέρηση. Ο ΑΣΕΠ επιλέγει τους τρεις πρώτους και ο υπουργός Υγείας επιλέγει έναν από αυτούς τους τρεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments