Πολιτική

Εντείνεται το “μασάζ” στους βουλευτές της ΝΔ

Εντείνεται το “μασάζ” στους βουλευτές της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: [372621] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε "πονοκέφαλο" για το Μέγαρο Μαξίμου έχουν εξελιχθεί οι κινήσεις Καραμανλή - Σαμαρά

Η στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών, του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή, να αμφισβητούν ανοιχτά την κυβερνητική πολιτική έχει προσελκύσει την προσοχή του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ένωσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κύκλος συναντήσεων κορυφαίων υπουργών με βουλευτές που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες συνεχίστηκε με την τρίτη ενημέρωση από τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, φέρνοντας στο προσκήνιο το θέμα της ακρίβειας.

Μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να δήλωσε ότι οι συζητήσεις και οι ανταλλαγές απόψεων με τους γαλάζιους βουλευτές ήταν πολύ γόνιμες, με μεγάλη συμμετοχή και υπέρ των ακολουθούμενων πολιτικών, δεν έλειψαν όμως οι έντονες επικρίσεις από τους λεγόμενους «συνήθεις υπόπτους» για τις υψηλές τιμές και την έλλειψη ελέγχου στην αγορά, όπως υποστήριξε Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος (πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης Καραμανλή) άσκησε κριτική για το θέμα της ακρίβειας και το πλαφόν στα κέρδη των επιχειρήσεων, αφήνοντας αιχμές για ελέγχους σε 26 μεγάλες εταιρείες, στις οποίες μάλιστα αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης όταν ρωτήθηκε τι ακριβώς ελέγχουν.

Ανάλογες δηλώσεις έκαναν και άλλοι βουλευτές, ζητώντας αποτελεσματικότερους ελέγχους σε όλη την αλυσίδα της αγοράς, ενώ πήραν αποστάσεις από το πλαφόν στα περιθώρια κέρδους ως μέτρο που δεν θέτει ουσιαστικά όρια και δεν καταπολεμά την ακρίβεια.

Όσοι από τους βουλευτές πήραν τον λόγο, ζήτησαν εδώ και τώρα άμεσες παρεμβάσεις για την ακρίβεια, εμμένοντας και αυτοί στην κριτική τους για την ανάγκη σαρωτικών ελέγχων στην αγορά, φέρνοντας ως παράδειγμα τις αδικαιολόγητες, όπως είπαν, διαφορές των τιμών σε βασικά προϊόντα από το χωράφι στο ράφι, με πιο χαρακτηριστική την τιμή της φέτας, ενώ άλλοι βουλευτές, έθεσαν μετ’ επιτάσεως το θέμα των υψηλών τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ζητώντας την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, ακολουθώντας την τακτική της «ανοιχτής πόρτας» που ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προσπάθησε να «γεφυρώσει το χάσμα» προς τον Γιώργο Βλάχο, ώστε να μην αντιληφθούν οι βουλευτές την κλειστή πόρτα του γραφείου του υπουργού και να τον καλέσει στο γραφείο του για να συζητήσουν αναλυτικότερα τις προτάσεις που κατατέθηκαν.

Η αναφορά αυτή δεν ήταν τυχαία. Μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής είχε επίσης επιπλήξει τον υπουργό Οικονομικών για το θέμα της χρηματοδότησης του ελλείμματος και ο Γιώργος Βλάχος, απαντώντας στην έκθεση του Κωστή Χατζηδάκη για την εννεάμηνη συνεργασία στο υπουργείο, είχε πει: «Ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος συνάδελφός μου σκοπεύει να ρίξει την κυβέρνηση». Αυτό συνέβη γιατί είχε απαντήσει ο ίδιος.

Ο Παύλος Μαρινάκης αρνήθηκε να σχολιάσει ευθέως την επιλογή ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή, αλλά δήλωσε με ικανοποίηση ότι «δεν θυμάμαι να υπήρξε τόσο σταθερή ΚΟ όσο η δική μας».

Το διακύβευμα όμως στο εσωτερικό της ΝΔ δεν σταματά εδώ – αρχής γενομένης από την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό τον Δεκέμβριο (που παραδοσιακά ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση) και τις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του 2025, τα διάφορα στρατόπεδα της ΝΔ πιέζουν ήδη για την εκλογή κάποιου από το εσωτερικό του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments