Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Τα πρόσωπα κλειδιά της επόμενης ημέρας

ΠΑΣΟΚ: Τα πρόσωπα κλειδιά της επόμενης ημέρας

Πηγή Φωτογραφίας: [372551] ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Β' ΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σενάρια για τους ρόλους των συνυποψηφίων του Νίκου Ανδρουλάκη

Η πρώτη εβδομάδα του νέου προεδρικού κύκλου του ΠΑΣΟΚ βρίσκει τον Νίκο Ανδρουλάκη να συμμετέχει σε συνεχείς συσκέψεις και διεργασίες, εστιάζοντας στους ρόλους που θα αναθέσει στους συνυποψηφίους του.

Ο Ανδρουλάκης έχει ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις για τις προσεχείς αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που του προσέφερε η δεύτερη κρίσιμη εκλογή του στις 13 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, έχει κατανοήσει το μήνυμα που έστειλε η κάλπη, ενώ η προσοχή του είναι στραμμένη στους ρόλους που θα δώσει στους συνυποψηφίους του.

«Είναι απαραίτητο να ενταχθούν όλοι οι ικανοί συνυποψήφιοι του Νίκου Ανδρουλάκη σε θέσεις ευθύνης, ώστε να αποτελέσουν τους πρωτοπόρους για την επόμενη μέρα. Αυτό είναι επιτακτικό και πρέπει να πραγματοποιηθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας.

Φήμες αναφέρουν ότι οι Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και στελέχη από το περιβάλλον του Χάρη Δούκα, ενδέχεται να συμμετάσχουν σε ένα νέο ευέλικτο σχήμα, που θα λειτουργεί ως εκτελεστικό γραφείο.

«Πιστεύω ότι όλοι εμείς που συμμετείχαμε σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να το κάνουμε. Δεσμευόμαστε από την προεκλογική μας εκστρατεία. Έχει κατανοήσει ορισμένα από τα ζητήματα που του έχουν επισημανθεί. Έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Όσα ακούγονται γενικά είναι όλα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Στον τομέα του πολιτικού σχεδιασμού, ο Λευτέρης Καρχιμάκης αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο. Παράλληλα, προγραμματίζεται η αξιοποίηση στελεχών όπως ο Κώστας Τσουκαλάς και η Όλγα Μαρκογιαννάκη.

Αναμένονται επίσης αλλαγές στην κοινοβουλευτική ομάδα, με τον Πάρι Κουκουλόπουλο να είναι υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ, ενώ υποστηρίζεται η αξιοποίηση των Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου.

«Ας εξετάσουμε ποια ακριβώς χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους και το μήνυμα που εκπέμπουν αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι αυτά που κινητοποίησαν τόσους πολλούς να προσέλθουν στις κάλπες», τόνισε ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος.

Η επόμενη ημέρα θα φέρει στην πρώτη γραμμή, σε κρίσιμες θέσεις, τους Παναγιώτη Δουδωνή, Δημήτρη Μάντζο και Παύλο Χρηστίδη, των οποίων τα ονόματα ακούγονται και για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Σημαντικό ρόλο την επόμενη ημέρα θα διαδραματίσουν οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, η Στεφανία Μουρελάτου και ο Βαγγέλης Τσόγκας.

Ανακοινώσεις σχετικά με τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας, ωστόσο, δεν αποκλείονται εξελίξεις και στις αρχές της επόμενης.

«Πρέπει μαζί και με τους υπόλοιπους βουλευτές που συμμετείχαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση να φτιαχτεί μια μεγάλη, ισχυρή ομάδα που να σηματοδοτήσει ότι το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη και με μια ισχυρή ομάδα δίπλα του είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες για τη διακυβέρνηση της χώρας», τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης βγαίνουν «ακόμα πιο ενισχυμένοι από αυτήν την εσωτερική μας εκλογική αναμέτρηση» και πρόσθεσε ότι «από ένα μικρό κόμμα, το οποίο είχε εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, πλέον είναι έτοιμο να αναλάβει τον ισχυρό ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στη Ν.Δ.».

«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει μιλήσει ήδη και με τους δύο και θα μιλήσει ξανά. Άποψή μου είναι ότι προφανώς πρέπει να έχουν έναν συγκεκριμένο ρόλο, έναν σημαντικό ρόλο. Πρέπει μαζί και με τους υπόλοιπους βουλευτές που συμμετείχαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση να φτιαχτεί μια μεγάλη, ισχυρή ομάδα που να σηματοδοτήσει ότι το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη και με μια ισχυρή ομάδα δίπλα του είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες για τη διακυβέρνηση της χώρας. Πρέπει να εμφανιστεί στην κοινωνία ότι έχουμε καταλάβει τις αδυναμίες του παρελθόντος, τα λάθη που έκανε το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Έχουμε κάνει μια γενναία αυτοκριτική, γιατί θέλουμε να συνάψουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», σχολίασε ακόμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments