Πολιτική

Ψάχνουν ημερομηνία για συνάντηση Μητσοτάκης-Ανδρουλάκης

Ψάχνουν ημερομηνία για συνάντηση Μητσοτάκης-Ανδρουλάκης

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

«Το πρόσωπο δεν άλλαξε. Μένει να δούμε αν θα αλλάξουν οι πολιτικές και η λογική αντιπολίτευσης» σχολιάζει ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας

Σε φάση αναδιάταξης βρίσκεται το πολιτικό σκηνικό μετά την επανεκλογή Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και το πρόκριμα που έλαβε από τους υποστηρικτές του, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο σε εσωστρέφεια και την κυβέρνηση να επικεντρώνεται στην απαιτητική καθημερινότητα, προχωρώντας σε διορθωτικές παρεμβάσεις αλλά και προωθώντας μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιευτούν νέες δημοσκοπήσεις, οι οποίες θα αποτυπώνουν τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς, μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ με την «μάχη» για τους κεντρώους ψηφοφόρους θα λαμβάνει διαφορετικά χαρακτηριστικά, καθώς πλέον «χτίζεται» ο δεύτερος πόλος, δίνοντας ενδεχομένως εναλλακτική στα κοινά που τοποθετούν τον εαυτό τους στο κέντρο. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι θα πρέπει να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο, ώστε να μην διαταραχθεί η σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί με την κοινωνία, η οποία ήδη έχει αρχίσει να δοκιμάζεται λόγω της αναπόφευκτης κυβερνητικής φθοράς.

Χθες ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης εξειδίκευσε τα 24 μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο τα οποία προβλέπουν αύξηση των αποδοχών αλλά και μείωση των φόρων με το ύψος τους να ανέρχεται στα 1,450 δισ. ευρώ.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός πριν αρχίσουν να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας οι αντιδράσεις για τη φορολόγηση του φιλοδωρήματος έσπευσε να εξηγήσει ότι είναι ανακριβής η φημολογία πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να φορολογήσει το φιλοδώρημα, διευκρινίζοντας ότι θα προβλέπεται το αφορολόγητο μέχρι τα 300 ευρώ το μήνα. Ένα ακόμη θέμα που ανέδειξε χθες ο πρωθυπουργός είναι οι περιορισμοί που θα μπουν στην εκτός σχεδίου δόμηση προαναγγέλλοντας ολιστική παρέμβαση με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ψάχνουν ημερομηνία για το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη Δεδομένου ότι όπως διαμορφώνεται η πολιτική κατάσταση το ΠΑΣΟΚ θα εξελιχθεί στον στρατηγικό αντίπαλο της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε θεσμικό επίπεδο και επιχειρώντας να διαλύσει τα σύννεφα που είχαν δημιουργηθεί στις σχέσεις του με τον Νίκο Ανδρουλάκη έλαβε την πρωτοβουλία και του ζήτησε συνάντηση.

«Περιμένουμε από τον κ. Ανδρουλάκη και τους συνεργάτες του να ειδοποιήσουν το γραφείο του πρωθυπουργού για να κλειστεί η συνάντηση» είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι το συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έγινε σε καλό κλίμα.

Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας σχολίαζε «το πρόσωπο δεν άλλαξε. Μένει να δούμε αν θα αλλάξουν οι πολιτικές και η λογική αντιπολίτευσης», ενώ το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα επιδιώξει διακομματικές συναινέσεις πχ για τη συνταγματική αναθεώρηση, την επέκταση της επιστολικής ψήφους, όπου αναμένεται να μετρηθούν όλα τα πολιτικά κόμματα.

Πηγή:newsbeast

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments