Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: «Όχι στην ονοματολογία για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας» [vid,pics]

Στέλιος Πέτσας: «Όχι στην ονοματολογία για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας» [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//screenshot ACTION 24//Στέλιος Πέτσας: «Όχι στην ονοματολογία για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας» [vid,pics]

-Συνέπεια και συνέχεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας – κλειδί η αύξηση των εισοδημάτων

Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα εισοδήματα – ονομαστικά και πραγματικά – έναντι της ακρίβειας που καταγράφεται, σύμφωνα με τον κ. Στέλιο Πέτσα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στον σταθμό Action24 και αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο για το ζήτημα της ακρίβειας, τόνισε πως «το θέμα, που καταγράφεται πρώτο στις προτεραιότητες των πολιτών εδώ και δυο – δυόμισι χρόνια, είναι η ακρίβεια. Είναι ένα θέμα, το οποίο πρέπει να συζητείται, όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα. Πολλοί βουλευτές που πήραν το λόγο και έθεσαν συγκεκριμένα ζητήματα στον υπουργό, αντικατοπτρίζουν αυτή την αγωνία, που εισπράττουν όχι μόνο από την εκλογική τους περιφέρεια, αλλά γενικά από την ελληνική κοινωνία. Ήταν εποικοδομητική η συζήτηση. Νομίζω ότι θίχτηκαν πολλές πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές, υπό την έννοια ότι δεν επικεντρώθηκε μόνο στο εάν είναι ακριβές οι τιμές στα σούπερ μάρκετ, ή αν υπάρχει μια στρέβλωση στην αγορά, αλλά προτάθηκαν και διάφορες λύσεις όσον αφορά την διαμόρφωση των τιμών. Για παράδειγμα, πολλά ζητήματα για το πώς διαμορφώνεται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι και θέματα λαϊκών αγορών συζητήθηκαν εκτενώς».

Σύμφωνα με τον κύριο Πέτσα, «φυσικά και υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας, καθώς έχουμε μια αύξηση του πληθωρισμού σωρευτικά τα τελευταία δυόμισι χρόνια γύρω στο 25%, μπορεί να είμαστε κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε., αλλά παρόλα αυτά έχουμε 25% ανατίμηση. Επομένως, για να αντεπεξέρχονται καλύτερα τα νοικοκυριά τα εισοδήματα πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνονται, ακόμη κι αν σταθεροποιηθούν οι τιμές, ή ακόμη κι αν αρχίσουν να πέφτουν οριακά. Επομένως, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο. Χρειάζεται συνέπεια και συνέχεια στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, κύρια με αύξηση των εισοδημάτων».

Απαντώντας, στη συνέχεια, στην ερώτηση σχετικά με το εάν υπήρξαν βουλευτές που ζήτησαν παρέμβαση στον ΦΠΑ, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής υπογράμμισε πως «όση ώρα ήμουν εγώ, και ήμουν αρκετή ώρα, δεν είδα τέτοιες τοποθετήσεις. Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε μια παράταξη υπέρ της μείωσης των φόρων. Απόδειξη ότι έχουν μειωθεί περίπου πενήντα φόροι από το 2019 έως σήμερα. Αλλά οι προσωρινές λύσεις έχουν δείξει πως δεν δουλεύουν. Οι προσωρινές λύσεις δεν δουλεύουν, όταν για παράδειγμα λέμε ότι θα μειώσουμε τον ΦΠΑ για κάποιους μήνες και μετά θα ξέρουμε ότι θα αυξηθεί ξανά, αυτό μάλλον θα τονώσει τον τζίρο και τα εισοδήματα των επαγγελματιών, και δεν θα οδηγήσει σε μείωση τιμών που θα αφορούσε τους καταναλωτές. Να μιλήσουμε για μόνιμες μειώσεις φόρων, αλλά για να το κάνουμε αυτό πρέπει να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Το νέο σύμφωνο για τη Σταθερότητα στην Ε.Ε βάζει φρένο στην αύξηση των δαπανών, επομένως οι δημοσιονομικοί κανόνες επιτρέπουν μια συζήτηση για μείωση φόρων τα επόμενα χρόνια. Επομένως, μπορούμε να το συζητήσουμε με όλες τις πτέρυγες της Βουλής».

Μιλώντας για το νέο πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Τάκη Θεοδωρικάκο, ο κ. Στέλιος Πέτσας επισήμανε πως «η κυβέρνηση έπαιρνε μέτρα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να είμαστε συνεχώς πάνω από το πρόβλημα. Μίλησα πιο πριν για συνέπεια και συνέχεια. Πρέπει να συνεχίσει να αυξάνεται το εισόδημα, διαθέσιμο και ονομαστικό, των Ελλήνων πολιτών τα επόμενα χρόνια, ακόμη κι αν σταθεροποιηθούν, ή μειωθούν οι τιμές. Αυτό είναι πραγματική σύγκλιση».

Κληθείς, τέλος, να τοποθετηθεί για τη συζήτηση για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Νομίζω ότι η συζήτηση αποπροσανατολίζει και θα πρέπει να γίνει όταν το επιλέξει ο πρωθυπουργός, που, από όσα έχει πει δημόσια, και ενστερνίζομαι απόλυτα αυτή την τοποθέτησή του, θα γίνει στο τέλος της χρονιάς και στις αρχές της επόμενης, δηλαδή κοντά στην ημερομηνία λήξης της θητείας της Προέδρου της Δημοκρατίας. Οτιδήποτε τροφοδοτεί την ονοματολογία δεν κάνει καλό και δεν σέβεται και τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εγώ σέβομαι κάθε πρόσωπο και δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε ονοματολογία. Αυτό που πρωτεύει αυτή τη στιγμή είναι να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των πολιτών. Άκουσα για παράδειγμα ότι πάμε να φορολογήσουμε τα φιλοδωρήματα. Ήταν κάτι, το οποίο ίσχυε και το έφερε στην επιφάνεια η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, καθώς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές στην πληρωμή από τον πελάτη μαζί με το τίμημα συμπεριλαμβάνουν και ένα μέρος του φιλοδωρήματος. Έλυσε το θέμα η κυβέρνηση; To έλυσε. Μέχρι 300 ευρώ θα είναι αφορολόγητο και δεν θα έχει φυσικά και ασφαλιστικές εισφορές, γιατί δεν πρέπει να έχει ασφαλιστικές εισφορές εφόσον δεν υπολογίζεται για ασφαλιστικούς λόγους και για υγειονομική περίθαλψη. Άρα, ας επικεντρωνόμαστε σε προβλήματα της κοινωνίας και θα πάμε στο θέμα της ονοματολογίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην ώρα του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments