Διεθνή

H Κάμαλα Χάρις πήρε το ρίσκο και πήγε στο Fox News που στηρίζει Τραμπ -Τα βίντεο από τη συνέντευξη

H Κάμαλα Χάρις πήρε το ρίσκο και πήγε στο Fox News που στηρίζει Τραμπ -Τα βίντεο από τη συνέντευξη

Πηγή Φωτογραφίας: screenshot https://x.com/KamalaHarris

Με μαχητική διάθεση εμφανίστηκε η Κάμαλα Χάρις σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δεξιό δίκτυο Fox News, το κανάλι που θα ήθελε να δει τον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέφει στον Λευκό Οίκο.

Με μαχητική διάθεση εμφανίστηκε η Κάμαλα Χάρις σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δεξιό δίκτυο Fox News, το κανάλι που θα ήθελε να δει τον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέφει στον Λευκό Οίκο.

Ήταν μια κίνηση υψηλού ρίσκου για τη Χάρις η εμφάνισή της σε «εχθρικό έδαφος», όπως σχολιάζει το Politico, σε μια προσπάθεια να στείλει το μήνυμά της σε συντηρητικούς ψηφοφόρους, που επιλέγουν το Fox News για να ενημερώνονται.

Η ημίωρη συνομιλία της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών με τον παρουσιαστή του Fox News, Μπρετ Μπάιερ, είχε μερικές φορές χαρακτήρα μονομαχίας με την Χάρις να υψώνει τη φωνή της κάθε φορά που ο συνομιλητής της τη διέκοπτε αναμασώντας τα επιχειρήματα των Ρεπουμπλικανών, και να ξεκαθαρίζει: «Η προεδρία μου δεν θα είναι συνέχεια της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν», είπε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στη συνέντευξη που μεταδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Κάμαλα Χάρις: «Εκπροσωπώ μια νέα γενιά ηγετών» Η 59χρονη Χάρις τόνισε ότι εκπροσωπεί μια νέα γενιά ηγετών. Και όπως κάθε νέος πολιτικός ηγέτης, θα «φέρει την εμπειρία της, την επαγγελματική της εμπειρία και νέες ιδέες», όπως απάντησε στην ερώτηση γιατί σε προηγούμενες δηλώσεις δεν είπε και πολλά ως προς το τι θα κάνει διαφορετικά από τον Μπάιντεν.

Η Χάρις υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ από το 2021 και αποδέχθηκε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος τον Αύγουστο μετά την αποχώρηση του 81χρονου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα. Το στρατόπεδο του Τραμπ την κατηγορεί επανειλημμένα ότι δεν χρησιμοποίησε τα τριάμισι χρόνια στην εξουσία για να κάνει τα πράγματα διαφορετικά – επομένως δεν μπορεί να την πιστέψει κανείς ότι θα αλλάξει τα πράγματα ως πρόεδρος.

Υπό πίεση η Χάρις αναφορικά με το μεταναστευτικό Ο παρουσιαστής του Fox News πίεσε την Χάρις με τις ερωτήσεις του, ειδικά όσον αφορά στο μεταναστευτικό, θέμα που εμπίπτει στις αρμοδιότητές της ως αντιπροέδρου της χώρας και με αφορμή το οποίο ο Τραμπ την κατηγορεί ότι έχει

«Μπορώ να τελειώσω την απάντησή μου;» ρωτούσε ξανά και ξανά η Χάρις όταν την διέκοπτε ο δημοσιογράφος. «Είναι δίκαιο να θέλει ο αμερικανικός λαός να γίνει μια συζήτηση για τη μετανάστευση πριν από τις εκλογές. Αλλά αυτό που ο κόσμος δεν θέλει είναι πολιτικά παιχνίδια», είπε η Χάρις αναφερόμενη στον Τραμπ.

Ο δημοσιογράφος επέμεινε ρωτώντας τη Χάρις εάν οφείλει μια συγγνώμη στις οικογένειες των γυναικών που δολοφονήθηκαν από μετανάστες. «Καταρχήν να πω ότι πρόκειται για τραγικές περιπτώσεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», απάντησε εκείνη. Το μεταναστευτικό σύστημα των ΗΠΑ έχει υποστεί πλήγματα εδώ και πολύ καιρό. Το Κογκρέσο είναι υπεύθυνο για τη διόρθωσή του», είπε η Χάρις, κατηγορώντας τους Ρεπουμπλικάνους και τον Τραμπ ότι εμποδίζουν τις λύσεις.

Η Χάρις επιτίθεται στον Τραμπ για τη δήλωσή του περί «εσωτερικού εχθρού» Και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Τραμπ για τη δήλωσή του περί «εσωτερικού εχθρού» στις ΗΠΑ που θα πρέπει στην ανάγκη να αντιμετωπίσει ο στρατός. Ο Τραμπ έχει την τάση να «εξευτελίζει και να μειώνει τον αμερικανικό λαό», είπε η Χάρις. «Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να μπορεί να αντιμετωπίζει την κριτική χωρίς να απειλεί ότι θα βάλει τον επικριτή του στη φυλακή»

Ο Τραμπ είπε πρόσφατα στο Fox News ότι υπάρχουν «άρρωστοι άνθρωποι, ριζοσπαστικοί αριστεροί τρελοί» στις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι το κράτος πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα και ότι «θα πρέπει να γίνει πολύ εύκολη διαχείριση του προβλήματος, στην ανάγκη από την Εθνοφρουρά, ή αν είναι πραγματικά αναγκαίο από τον στρατό

Στη διάρκεια της συνέντευξης η Χάρις χαρακτήρισε εκ νέου ασταθή και ακατάλληλο για το αξίωμα του προέδρου τον Τραμπ.

Ήταν η πρώτη συνέντευξη της Χάρις στο Fox News. Προηγουμένως, κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εμφάνισής της ενώπιον Ρεπουμπλικανών στην Πενσυλβάνια, επικαλέστηκε τον Αμερικανό στρατηγό Μαρκ Μάιλι, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στην κυβέρνηση Τραμπ, και έχει πει ότι ο Τραμπ ήταν «φασίστας από την κορυφή μέχρι τα νύχια».

Επιτελείο Τραμπ: «Φιάσκο» η συνέντευξη της Χάρις στο Fox News Η προεκλογική ομάδα του Τραμπ χαρακτήρισε τη συνέντευξη «φιάσκο» υποστηρίζοντας ότι η Χάρις εμφανίστηκε «θυμωμένη και στριμωγμένη στην άμυνα».

Πριν τη μετάδοση της συνέντευξης της Χάρις ο Τραμπ είχε ήδη επιτεθεί στον παρουσιαστή του Fox News κατηγορώντας τον Μπάιερ στη διαδικτυακή του πλατφόρμα, το Truth Social, ότι δεν επιτέθηκε αρκετά σκληρά στην αριστερά. «Θα προτιμούσα να δω έναν δημοσιογράφο που έκανε ερωτήσεις πιο επίμονα, αλλά το Fox έχει γίνει τόσο αδύναμο και μαλακό απέναντι στους Δημοκρατικούς», σχολίασε.

Η Καμάλα Χάρις κατηγορήθηκε, ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια της υποψηφιότητάς της, ότι απέφευγε τις συνεντεύξεις και ως εκ τούτου κρίσιμες ερωτήσεις. Πρόσφατα παραχώρησε πολλές συνεντεύξεις μεταξύ άλλων στο CNN, το CBS και το ABC News, τα οποία θεωρούνται πιο φιλελεύθερα κανάλια και τείνουν να διάκεινται ευνοϊκότερα προς τους Δημοκρατικούς. Η Δημοκρατική προεδρική υποψήφια παραχώρησε επίσης συνεντεύξεις σε διάφορους podcasters απευθυνόμενη στο target group των νέων ψηφοφόρων.

Η εκλογική αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου αναμένεται εξαιρετικά αμφίρροπη καθώς η Χάρις και ο Τραμπ εμφανίζονται σχεδόν ισόπαλοι στις πολιτείες-κλειδιά στις δημοσκοπήσεις, ενώ πανεθνικά η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προηγείται οριακά με 49% έναντι 47% του αντιπάλου της σε σφυγμομέτρηση των Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments