Διεθνή

Νετανιάχου για τον ηγέτη της Χαμάς:«Το κακό υπέστη ένα βαρύ πλήγμα–Δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη το έργο μας»

Νετανιάχου για τον ηγέτη της Χαμάς:«Το κακό υπέστη ένα βαρύ πλήγμα–Δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη το έργο μας»

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Νετανιάχου για τον ηγέτη της Χαμάς:«Το κακό υπέστη ένα βαρύ πλήγμα – Δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη το έργο μας»

Είπε ότι πρόκειται για μια «σημαντική στιγμή στον πόλεμο»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αμέσως μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχιά Σινουάρ, απηύθυνε διάγγελμα λέγοντας πως «το κακό υπέστη ένα βαρύ πλήγμα», ενώ με μια ξεκάθαρη απειλή προς του εχθρούς της χώρας, υπογράμμισε ότι το έργο του Ισραήλ «δεν έχει ολοκληρωθεί».

«Σήμερα το κακό υπέστη ένα βαρύ πλήγμα, αλλά το έργο που έχουμε μπροστά μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», είπε. Απευθυνόμενος απευθείας στις οικογένειες των ομήρων, ο Νετανιάχου είπε ότι πρόκειται για μια «σημαντική στιγμή στον πόλεμο».

Απευθυνόμενους προς τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας είπε: «Ο Σινουάρ κατέστρεψε τη ζωή σας. Σας είπε ότι ήταν λιοντάρι, αλλά στην πραγματικότητα κρυβόταν σε μια σκοτεινή φωλιά – και σκοτώθηκε όταν έφυγε πανικόβλητος από τους στρατιώτες μας».

«Οι σατανικές του προσπάθειες είχαν ως σκοπό το αιματοκύλισμα και την αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή» συμπλήρωσε.

«Τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, πρέπει με κάθε τρόπο να δράσουμε για να φέρουμε πίσω τους 101 ομήρους που παραμένουν υπό συνθήκες τρομοκρατίας που τους έχει επιβάλει η Χαμάς στη Γάζα».

«Ο Σινουάρ δολοφονήθηκε από στρατιώτες του IDF»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ επιβεβαίωσε πως ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ έπεσε νεκρός από πυρά στρατιωτών των IDF, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post.

Ο μαζικός δολοφόνος Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη σφαγή και τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκε σήμερα από στρατιώτες των IDF», αναφέρει ο Ισραηλινός υπουργός, σύμφωνα με το γραφείο του.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο στρατιωτικό και ηθικό επίτευγμα για το Ισραήλ και μια νίκη για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο ενάντια στον κακό άξονα του ριζοσπαστικού Ισλάμ με επικεφαλής το Ιράν», συνεχίζει.

Ο Κατζ προσθέτει ότι η δολοφονία του Σινουάρ «δημιουργεί μια δυνατότητα» για την άμεση απελευθέρωση των ομήρων και για τη δημιουργία μιας Γάζας χωρίς τον έλεγχο της Χαμάς και του Ιράν.

Ρούτε: «Δεν θα μου λείψει»

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε είπε σε δημοσιογράφους ότι «εάν πέθανε (ο Σινουάρ), εμένα προσωπικά δεν θα μου λείψει». Ο Ρούτε έδινε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίσραελ Κατς ανακοίνωνε τον θάνατο του Σινουάρ.

Ο Κατς εκτίμησε ότι ο θάνατος του Σινουάρ είναι «μια ευκαιρία» για την άμεση απελευθέρωση των ομήρων και ανοίγει τον δρόμο για μια εκ βάθρων αλλαγή στη Γάζα, «χωρίς τη Χαμάς και χωρίς τον έλεγχο του Ιράν».

Από την Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Τζόνσον, χαιρέτισε την εξέλιξη αυτή, χαρακτηρίζοντάς την «πηγή ελπίδας».

«Ο θάνατός του είναι πηγή ελπίδας για όλους εκείνους που θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι και ανακούφιση για τους Ισραηλινούς που επιδίωκε να καταπιέσει», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Τζόνσον.

Να σημειωθεί ότι την ώρα που γινόταν γνωστός ο θάνατος του Σινουάρ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν συνομιλούσε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, το Γιοάβ Γκάλαντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments