Διεθνή

Συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ-Ισραήλ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα

Συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ-Ισραήλ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Οι δύο τους συνομίλησαν τηλεφωνικά

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ισραηλινό ομόλογό του, Γιοάβ Γκάλαντ, ακολουθώντας το αίτημα της Ουάσινγκτον προς την κυβέρνηση Νετανιάχου για την άμεση λήψη μέτρων που θα βελτιώσουν την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας. Στη συζήτηση των δύο υπουργών συμπεριλήφθηκαν και οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο.

Ο Λόιντ Όστιν «ενθάρρυνε την κυβέρνηση του Ισραήλ να εξακολουθήσει να λαμβάνει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση, επισημαίνοντας τις πρόσφατες ενέργειες του Ισραήλ με στόχο την αύξηση του όγκου της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Γάζα», αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργών.

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ισραήλ ότι πρέπει να λάβει μέτρα μέσα στον επόμενο μήνα προκειμένου να βελτιώσει την δραματική ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπο με περιορισμούς σε ό,τι αφορά την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments