Nέα της αγοράς

Nestlé: Μειώνει τις προβλέψεις για ολόκληρο το έτος

Nestlé: Μειώνει τις προβλέψεις για ολόκληρο το έτος

Πηγή Φωτογραφίας: edition.cnn.com // www.bakingbusiness.com

Μόλις μετά από λίγες εβδομάδες μετά την τοποθέτηση νέου CEO η Nestle μείωσε τις προοπτικές πωλήσεων και κερδών

«Επιστρέφει στα βασικά» ο κολοσσός της Nestlé σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Πολ Μπούλκε στους επενδυτές μετά την ανακοίνωση-σοκ την Πέμπτη ότι ο Μαρκ Σνάιντερ αποχώρησε από τη θέση του επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στον κόσμο μετά από οκτώ χρόνια.

Τα χρόνια του Σνάιντερ στη Nestlé χαρακτηρίστηκαν από τολμηρές συγχωνεύσεις και εξαγορές, εστιάζοντας σε νέες και ταχέως αναπτυσσόμενες κατηγορίες, όπως ο καφές και τα προϊόντα για κατοικίδια ζώα, κινήσεις που τον έκαναν δημοφιλή στους μετόχους.

Nestlé: Επιστροφή στις ρίζες της – Τι πήγε λάθος για τον πολυεθνικό κολοσσό

Τώρα, η Nestlé μείωσε τις προοπτικές πωλήσεων και κερδών της για το έτος καθώς αγωνίζεται να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς της, αφού οι υψηλότερες τιμές εξέτρεψαν τους καταναλωτές από την αγορά επώνυμων προϊόντων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο κατασκευαστής καφέ Nescafe και τροφών για κατοικίδια Purina αναμένει τώρα οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων να αυξηθούν περίπου 2% το 2024, κάτω από την προηγούμενη πρόβλεψη τουλάχιστον 3%, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2% τους πρώτους εννέα μήνες του έτους

Χαμηλότερες οι προβλέψεις της Nestlé

«Η καταναλωτική ζήτηση έχει αποδυναμωθεί τους τελευταίους μήνες και αναμένουμε ότι το περιβάλλον ζήτησης θα παραμείνει ήπιο», δήλωσε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Λοράν Φρεϊξέ. Η οργανική ανάπτυξη στη Βόρεια Αμερική ήταν η πιο αδύναμη, με τις πωλήσεις να συρρικνώνονται κατά 0,3%.

Ο Φρεϊξέ ανέλαβε ξαφνικά τη σκυτάλη από τον Μαρκ Σνάιντερ τον Σεπτέμβριο. Ο Σνάιντερ ήταν ξένο σώμα στον γίγαντα τροφίμων έχοντας προηγουμένως διευθύνει μια εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης. Ο Φρεϊξέ είναι γέννημα θρέμμα της Nestlé και ανέβηκε στην ιεραρχία της ελβετικής εταιρείας εστιάζοντας σε λειτουργίες όπως το μάρκετινγκ και οι πωλήσεις.

Ο Φρεϊξέ προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά από πρόσφατες αστοχίες. Την Πέμπτη, ανακοίνωσε μια σειρά οργανωτικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένου ενός περιορισμένου διοικητικού συμβουλίου και λιγότερων γεωγραφικών ζωνών για την επιτάχυνση της λήψης αποφάσεων.

Οι διευθυντές που ηγούνται των προσπαθειών ψηφιοποίησης και βιωσιμότητας θα αναφέρονται επίσης απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, χωρίς να συμμετέχουν στο εκτελεστικό συμβούλιο.

Η Nestlé περιόρισε επίσης τους στόχους για το σύνολο του έτους για τα υποκείμενα κέρδη ανά μετοχή και την κερδοφορία. Το υποκείμενο περιθώριο λειτουργικού κέρδους των συναλλαγών αναμένεται τώρα να είναι περίπου 17%, αντί για μέτρια βελτίωση σε σχέση με το περσινό 17,3%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments