Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για Πολάκη: Ηλιθιότητες όσα λέει σε βάρος μου

Άδωνις Γεωργιάδης για Πολάκη: Ηλιθιότητες όσα λέει σε βάρος μου

Πηγή Φωτογραφίας: [372661] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι Συριζαίοι είναι ευαίσθητοι μόνο για τα δικά τους ανθρώπινα δικαιώματα

«Αυτό που θέλουν οι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πολάκης να συνεχίζει να με συκοφαντεί χωρίς καμιά συνέπεια και εγώ να μη μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου», υπογράμμισε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας ζήτησε την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας σήμερα το λόγο στο κοινοβούλιο είπε μεταξύ άλλων: «Δεν ζητάω καμία συγγνώμη από κανέναν που διασπάθισε δημόσιο χρήμα. Ετοιμάζετε την νέα χρεοκοπία της χώρας. Θα είμαι στο δικαστήριο».

Λαμβάνοντας, με τη σειρά του, το λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Η δικιά σας κα Τουλουπάκη δεν μπορούσε να μου κάνει καν κατηγορία». Χαρακτήρισε δε «ηλιθιότητες» όσα ακούστηκαν εις βάρος του ότι είναι «άτομο εγνωσμένης κουφότητας».

Πιο ειδικά, κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, ο Ά. Γεωργιάδης είπε αρχικά ότι «η πράξη αρχειοθέτησης λέει ότι έγινε έρευνα που αφορά το αν έγινε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεν βρέθηκαν έστω αποχρώσες ενδείξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και τα φορολογικά ζητήματα πρέπει να εξεταστούν από τις φορολογικές αρχές, οι οποίες τα έθεσαν και αυτές στο αρχείο. Αφού λοιπόν με έψαξαν τέσσερα χρόνια, μου άνοιξαν τους λογαριασμούς, με έψαξαν φορολογικά, όλες οι αρχές είπαν ότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης παραδίδεται στην κοινωνία αθώος.

Και έρχεται ο κύριος Πολάκης και γράφει: «Λαδέμπορας, τα πήρες από τη Νοβάρτις και λοιπά», και όπως είπε και σήμερα, δεν παίρνει τίποτα πίσω». Απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Πείτε μου τώρα εσείς που θα ψηφίσετε όχι στην άρση ασυλίας, τι πρέπει να κάνω; Υπάρχει κάτι άλλο να κάνω; Θέλετε να πάω στον πάπα της Ρώμης για να ζητήσω συγχώρεση; Θέλετε να πάω στον πρόεδρο της Αμερικής να ζητήσω διευκρινίσεις; Γιατί εδώ στην Ελλάδα άλλος θεσμός για Όταν ο πολιτικός σου αντίπαλος έχει αθωωθεί για όλες τις κατηγορίες, δεν μπορείτε να συνεχίσετε να τον σπιλώνετε, δεν γίνεται αυτό. Άρα, κάπου πρέπει να μπει ένα όριο. Και την μήνυση την έκανα για να μπει ένα όριο.να πάω για αυτή την υπόθεση δεν υπάρχει. Έχω αθωωθεί από όλους. Αν εσείς τώρα μου πείτε πως υπάρχει ένα άλλο όριο για να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου, να το συζητήσουμε και θα αποσύρω και τη μήνυση. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να σταματήσει ο κύριος Πολάκης να με συκοφαντεί; Και για αυτό τον λόγο, του κάνω μήνυση, ας έρθει να πει όσα θέλει σε ένα νέο δικαστήριο και να κρίνει το δικαστήριο. Εσείς με τι ψυχή θα πείτε όχι σε αυτό; Ποια είναι η αντιπρότασή σας; Να συνεχίζει να με συκοφαντεί χωρίς καμιά συνέπεια και εγώ να μη μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου; Και με άλλες λέξεις, εσείς κυρία Ακρίτα δεν είστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Δεν έχετε γραμματείες ανθρώπινων δικαιωμάτων; Εγώ δεν έχω ανθρώπινα δικαιώματα; Μήπως είμαι… ζώο; Εσείς που είστε στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο ευαίσθητοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα δικά μου ανθρώπινα δικαιώματα έχετε κάποια ευαισθησία; Να μην αρθεί η ασυλία του και να με συκοφαντεί κάθε μέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Τα ανθρώπινα δικαιώματα σας ενδιαφέρουν όταν πρόκειται για φίλους σας. Κανένας από εσάς που ψηφίζετε όχι, δεν αντιπροτείνει τι άλλο μπορώ να κάνω στην Ελλάδα για να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου.

Άρα λοιπόν αιτούμαι οι συνάδελφοί μου να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη, ώστε αυτά που είπε πάλι προ ολίγου εδώ να τα πει σε ένα δικαστήριο».

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε πρόσφατες αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις, λέγοντας: «Θυμίζω ακόμη ότι ο Πολάκης κατηγόρησε τον Σταμάτη Πουλή και την Ανδρονίκη Θεοφυλάτου, τους δυο υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ για δέκα υποθέσεις. Ο Σταμάτης Πουλής κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες του Πολάκη. Η Ανδρονίκη Θεοφυλάτου κρίθηκε αθώα για τις κατηγορίες του Πολάκη. Τους κατηγόρησε για 12 αδικήματα και έχουν πάρει 12 αθωωτικές αποφάσεις. Κι όμως, ο Πολάκης συνεχίζει να τους λέει κλέφτες και συκοφάντες».

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Ά. Γεωργιάδης συμπλήρωσε: «Θέλω να παρακαλέσω τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να σεβαστούν τον κοινοβουλευτικό τους ρόλο και να αναγνωρίσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός πολιτικού αντιπάλου και να επιτρέψουν να δικαστεί ο κ. Πολάκης. Και αν το δικαστήριο τον αθωώσει, με γεια του και χαρά του. Δεν αποφασίζω εγώ. Παρακαλώ ο Πολάκης να υποστηρίξει στο δικαστήριο όλα όσα είπε προηγουμένως εδώ. Παρά ταύτα, αν ο Πολάκης πει στο τέλος της συνεδρίασης και πει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και ανακαλέσει όσα είπε, θα ανακαλέσω με τη σειρά μου τη μήνυση, γιατί η μήνυση είναι το έσχατο καταφύγιο που έχει μείνει, όχι η πρώτη μου επιλογή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments