Άδωνις Γεωργιάδης: Καμιά μείωση της εθνικής κυριαρχίας μας στο Αιγαίο
Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Άδωνις Γεωργιάδης: Καμιά μείωση της εθνικής κυριαρχίας μας στο Αιγαίο
«Αν οι Συριζαίοι μού ζητούσαν συγγνώμη για την Νοβάρτις, δεν θα ήταν Συριζαίοι», τόνισε χαρακτηριστικά πριν από λίγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προσάπτει σταλινικές μεθόδους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πιο ειδικά, μιλώντας για τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς μέλη της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «η δουλειά του βουλευτή είναι να ρωτάει. Ο βουλευτής είναι υποχρεωμένος να θέτει ερωτήματα προς την κυβέρνησης, να μεταφέρει αγωνίες και ερωτήματα της κοινωνίας. Δεν είναι φοβερό 8 – 10 βουλευτές να καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή».
Σε σχέση με τις τελευταίες κινήσεις των κ. κ. Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ο Ά. Γεωργιάδης σημειώνει: «Παγίως δεν σχολιάζω τι λένε οι Καραμανλής – Σαμαράς. Θα ήταν δείγμα πολύ μεγάλο δείγμα αλαζονείας εκ μέρους μου να σηκώσω το δάκτυλο στους δύο πρώην πρωθυπουργούς. Οι Σαμαράς και Καραμανλής είναι δύο πρώην πρόεδροι της ΝΔ και δύο πρώην πρωθυπουργοί. Και σε ό,τι αφορά το Αιγαίο, δεν επίκειται καμιά μείωση κυριαρχίας στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει θωρακίσει κατάλληλα την πατρίδα μας».
Ερωτηθείς, σε δεύτερο χρόνο, σχετικά με τη θερμή χειραψία των Νίκου Παππά και Αντώνη Σαμαρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «δεν υπάρχει λόγος να μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Εγώ έχω χαιρετήσει πολλές φορές τον Νίκο Παππά. Και ειδικά για τη Νοβάρτις, ο Παππάς δεν είχε την εμπλοκή, που του καταλογίζεται. Ο κύριος Τζανακόπουλος είχε εμπλακεί, αλλά τα δυο στελέχη είχαν πολύ άσχημες σχέσεις μεταξύ τους. Ο Παππάς δεν μας είχε φέρει στα όριά μας. Υπάρχει λοιπόν ένα στοιχείο υπερβολής. Οι Συριζαίοι δεν πρόκειται να μου ζητήσουν συγγνώμη, γιατί, αν μου ζητούσαν συγγνώμη, δεν θα ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι είναι σταλινικοί».
Ο κύριος λόγος που μπήκα στην πολιτική είναι για να πολεμήσω την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Οι αριστεροί δεν δέχονται εύκολα την αντίθετη άποψη. Ένα βασικό χαρακτηριστικό της αριστερής ιδεολογίας είναι ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός. Σύμφωνα με τις αρχές του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο λαός, αλλά οι κομματικές δομές. Σημασία δεν έχει ο λαός, αλλά οι κομματικές δομές. Ο Κασσελάκης είπε, στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, κάτι πολύ λογικό, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κριθεί από την εκλογική βάση. Οι Συριζαίοι όμως προβάλλουν το κόμμα, αντιτάσσουν τι λέει το κόμμα».
Αναφερόμενος ακόμη στην περίπτωση της Αφροδίτης Λατινοπούλου, ο υπουργός Υγείας κατέστησε σαφές πως «η Λατινοπούλου είναι πολιτικός αντίπαλος της ΝΔ. Είναι πρόεδρος της Φωνής Λογικής. Θα μας σχολιάσει, χωρίς να μπορούμε να την σχολιάζουμε εμείς; Πού το βρήκε γραμμένο αυτό; Η Λατινοπούλου είναι ευρωβουλευτής, Ανήκει στην ίδια ευρωομάδα με τον Βίκτωρ Όρμπαν, ο οποίος ζητεί να αποκαλούνται τα Σκόπια ως Μακεδονία και αναγνώριση του ψευδοκράτους στη Βόρεια Κύπρο, στα κατεχόμενα. Η Λατινοπούλου σκοπεύει να κάνει κάτι στην ΕΕ για τα εθνικά θέματα ή θα αρκεστεί σε γλυκερές συνεντεύξεις; Πατριωτισμό πουλάει εύκολα κανείς, στην πράξη πώς βοηθάει όμως τα εθνικά δίκαια».
Παραμύθια της Χαλιμάς τα περί ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ
Στη συνέχεια, η παρέμβαση του Ά. Γεωργιάδη περιστράφηκε γύρω από ζητήματα υγείας και σε σχέση με τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «τα προβλήματα δεν είναι τωρινά, αλλά διαρθρωτικά. Είναι παραμύθι της Χαλιμάς ότι το ΕΣΥ ιδιωτικοποιείται. Είναι μια καραμέλα στα χείλη των κομμουνιστών συνδικαλιστών. Τα πραγματικά προβλήματα είναι αυτά που έχουν όλα τα δημόσια συστήματα του κόσμου. Οι γιατροί υποαμείβονται, αλλά έχουμε προχωρήσει σε 20% αύξηση του μέσου μισθού των γιατρών την τελευταία πενταετία».
Απαντώντας για το χρόνο αναμονής στις εφημερίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι «έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη μείωση του χρόνου αναμονής στις εφημερίες. Προκηρύξαμε πάρα πολλές θέσεις γιατρών στα ΤΕΠ. Υπογράψαμε την εγκύκλιο για εξ αποστάσεως διαγνώσεις με ακτινολόγους. Προωθούμε πρόγραμμα, με την ΔΗΠΑ, για 500 τραυματιοφορείς. Και προσωπικά, έχω δεσμευτεί για αισθητή μείωση του χρόνου αναμονής, για μια ορατή βελτίωση στην θητεία μου στο υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζω ότι ο μέσος όρος αναμονής στις μεγάλες εφημερίες είναι 8 ώρες. Στόχος μας είναι να περάσουμε στις 5 – 6 ώρες αναμονή. Η Ευρώπη έχει 4 ώρες βέλτιστη αναμονή. Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα χωρίς αναμονή. Αλλά από το Πάσχα του 2025 θα αρχίσουμε να βλέπουμε σημαντική μείωση των χρόνων αναμονής στις εφημερίες».
Τέλος, ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις σχετικά με την υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων, έκανε λόγο για «αλαζονεία, είναι ένδειξη αλαζονείας. Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πολλοί συνεχίζουν την υπερσυνταγογράφηση. Με τα συστήματα που έχουμε στη διάθεσή μας βλέπουμε ποιος συνταγογραφεί υπερβολικά. Αξιοποιήσαμε το anti fraud σύστημα και την τεχνητή νοημοσύνη και φτάσαμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας