Πολιτική

Κασσελάκης: “Πόλεμος φθοράς” κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: “Πόλεμος φθοράς” κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [371659] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Υπονοούμενα για τις οικονομικές απολαβές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο «πόλεμος φθοράς» που διεξάγει ο Στέφανος Κασσελάκης κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον μετατραπεί σε βιτριολικές υπονοούμενες κατηγορίες σχετικά με τα κίνητρα της αποπομπής του από την προεδρία του κόμματος. Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται από το επιτελείο του αφορούν τις οικονομικές απολαβές των στελεχών της Κουμουνδούρου, ενώ παρατηρούνται πολλές «πληροφορίες» που κυκλοφορούν στη δημοσιότητα, οι οποίες δεν αντανακλούν την πραγματικότητα, αλλά δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Star, αναφέρθηκε σε 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που αμείβονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι αυτοί επηρεάσαν σημαντικά το αποτέλεσμα της αποπομπής του. Η δήλωση αυτή του πρώην προέδρου του κόμματος προκάλεσε αίσθηση και πυροδότησε νέες διαδικτυακές επιθέσεις από τους υποστηρικτές του κατά της Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των μελών του οργάνου που πληρώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντικά μικρότερος, περίπου στο 1/3 από αυτόν που ανέφερε ο Κασσελάκης. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι κάθε κόμμα διαθέτει εκλεγμένα στελέχη με έμμισθη σχέση, ενώ υπάρχουν και στελέχη που εργάζονται ως επιστημονικοί συνεργάτες σε εκλεγμένα μέλη ή είναι αποσπασμένα από άλλες δημόσιες θέσεις.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν ότι «ο Κασσελάκης όχι μόνο παραπληροφορεί», αλλά και ότι «κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, που διήρκεσε έναν χρόνο, διακήρυττε παντού ότι οι “αργομισθίες είχαν τελειώσει”». Προσθέτοντας ότι «αν όσα ανέφερε στη συνέντευξη ισχύουν, τότε δεν έκανε τίποτα ως πρόεδρος», τόνιζαν ότι «κανένα από όσα λέει δεν είναι αληθές». Επιπλέον, πηγές που γνωρίζουν την εσωτερική δομή του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι «σημαντικά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που επιχείρησαν να αποτρέψουν τη συνεδρίαση του περασμένου Σαββάτου, είναι επίσης αμειβόμενα και τους είχε φέρει ο Κασσελάκης».

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι επιθέσεις του Κασσελάκη θα διατηρήσουν το τοξικό κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τον ισχυρισμό σχετικά με τα έμμισθα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναφέρεται σε «στοχευμένα δημοσιεύματα» που στοχεύουν συγκεκριμένα πρόσωπα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να απομακρύνουν τη συζήτηση από την πολιτική και να την κατευθύνουν προς τη συκοφαντία.

Πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα, ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζουν συγκεκριμένους συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη. Ορισμένα από αυτά τα άτομα, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, είχαν «συντονιστικό ρόλο στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της προεδρίας του», ενώ άλλα «είχαν την ευθύνη για τα οικονομικά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν συνεχείς αποτυχίες». «Αυτά τα πρόσωπα έχουν πρόσφατα αναδειχθεί, εμφανίζονται σε ραδιόφωνα και επιδεικνύουν αυστηρό ύφος» δήλωσε μάλιστα με εμφανή εκνευρισμό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments