Πολιτική

Μαρινάκης για Σαμαρά και τους «τζάμπα πατριώτες»: Η διατύπωση υπερβολών δεν οδηγούν πουθενά

Μαρινάκης για Σαμαρά και τους «τζάμπα πατριώτες»: Η διατύπωση υπερβολών δεν οδηγούν πουθενά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μαρινάκης για Σαμαρά και τους «τζάμπα πατριώτες»: Η διατύπωση υπερβολών δεν οδηγούν πουθενά

«Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές»

Για τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εναντίον της κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ερωτηθείς αν έχει υποχωρήσει σε κάτι η κυβέρνηση ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές αλλά εγώ θα ήθελα να απαντήσω απευθυνόμενος και σ’ εσάς και τους Έλληνες πολίτες ξεκινώντας από μια ρητορική ερώτηση: “αν υπάρχει έστω και μισή δήλωση κυβερνητικού στελέχους που να υπονοεί έστω υποχωρητικότητα”».

«Δεν υπάρχει στιγμή που και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών και προσωπικά εγώ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και όλα τα κυβερνητικά στελέχη που να μην τονίζουμε ότι δεν πρόκειται ποτέ να βάλουμε στο τραπέζι ζητήματα κυριαρχίας. Συνεχίζουμε και ακολουθούμε την εθνική θέση. Θα μου επιτρέψετε να σταθώ λίγο περισσότερο στο Κυπριακό. Είναι δεδομένο ότι οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό ταυτίζονται με τις Κυπριακές. Ελλάδα και Κύπρος πορεύονται μαζί στο θέμα αυτό όπως και συνολικά. Είναι δεδομένο επίσης ότι η λύση για το Κυπριακό επί της βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αποτελεί εθνική μας θέση.

Είναι επίσης δεδομένο που προκύπτει από την Κύπρο και προσωπικά τον κ. Χριστοδουλίδη ότι η επανέναρξη του διαλόγου με την Τουρκία έχει θετικά αποτελέσματα έστω και στην άτυπη επανέναρξη των συζητήσεων για το Κυπριακό. Με όλα αυτά και επαναλαμβάνοντας ότι Ελλάδα και Κύπρος πορεύονται μαζί δηλαδή τι θέλει η Κύπρος; Να προδώσει τον εαυτό της; Γιατί αυτή είναι η θέση η δική μας, η θέση της Κύπρου. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα. Είναι κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα η επίλυση του Κυπριακού μόνο επί τη βάση των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ και δεν πρόκειται καν να συζητήσουμε λύσεις επιζήμιες για την Κύπρο, λύση δυο κρατών. Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις για μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί με την Κύπρο» σημείωσε.

Ερωτηθείς ποιοι είναι οι «τζάμπα πατριώτες» ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Είναι πολύ εύκολο να τους βρει κανείς του τζάμπα πατριώτες. Είναι δυο οι δρόμοι που μπορεί να διαλέξει κανείς όταν έχει ένα δημόσιο αξίωμα για να αντιμετωπίσει τα πολύ ευαίσθητα αυτά ζητήματα: Ο ένας είναι ο τζάμπα πατριωτισμός και η διατύπωση υπερβολών οι διάφορες κορώνες που δεν οδηγούν πουθενά και απομονώνουν την χώρα και ο άλλος είναι ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα επί των ημερών Μητσοτάκη έχει συνάψει τις πιο επωφελείς και σημαντικές συμφωνίες διεθνείς ως προς την επέκταση από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, την ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Ιταλία έχει προχωρήσει στις πιο σημαντικές συμφωνίες για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας έχει ισχυροποιήσει την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη σε όλο τον κόσμο και να μην ξεχνάμε και τον διάλογο με την Τουρκία. Χωρίς καμία ποτέ περίπτωση να τεθεί ποτέ ζήτημα κυριαρχίας χωρίς να ζημιώνεται ποτέ η χώρα μας ούτε στο ελάχιστο. Μέσα από αυτό τον διάλογο έχουμε κερδίσει πολλά. Έχουμε εκμηδενίσει τις παραβιάσεις έχουμε εκμηδενίσει τις ροές από τον Έβρο ένας από τους λόγους που το μεταναστευτικό δεν είναι για την Ελλάδα “καυτή πατάτα” όπως για την υπόλοιπη Ευρώπη, ένας από τους λόγους που από τους 93.000 διαμένοντες έχουμε τώρα 23.000 σε μια περίοδο που έχουμε αυξημένη πίεση και βέβαια στα νησιά μας υποδεχόμαστε νόμιμους τουρίστες και όχι παράνομους μετανάστες. Θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο της υπευθυνότητας που οδηγεί στην ισχυροποίηση της χώρας» τόνισε.

«Η κυβέρνηση κοιτάει μπροστά χωρίς να ξεχνάει τα πολλά προβλήματα που είχαμε στο παρελθόν»

Για το αν υπάρχει ανησυχία από την πλευρά της κυβέρνησης από τα κόμματα στα δεξιά της και προς τα που κοιτάει δεξιά η αριστερά απάντησε: «Η κυβέρνηση κοιτάει μπροστά χωρίς να ξεχνάει τα πολλά προβλήματα που είχαμε στο παρελθόν λόγω και των πολλών κρίσεων που ταλαιπώρησαν πολύ τους πολίτες. Οι λύσεις δεν έχουν πρόσημο. Σίγουρα η πολιτική μας έχει ξεκάθαρα φιλελεύθερο πρόσημο το οποίο είναι συνεπές με την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης αυτής. Κοιτάει προς το μέλλον. Δεν κάνουμε καμία επίθεση.

«Το αντίθετο απαντάμε στα ερωτήματα που ορθότατα μας θέτουν οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες. Και επειδή υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια κάποιων ακροδεξιών κομμάτων και προσκείμενα σ εκείνα μέσων να χτίσουν κάποιο έδαφος αντίστοιχο με εκείνο που υπάρχει σε άλλες χώρες της Ευρώπης για να ανέβει η άκρα δεξιά και συνολικά τα άκρα στην χώρα δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε αυτό απαντώντας με την δύναμη των επιχειρημάτων μας και της πολιτικής μας. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις οφείλουν να απαντούν» δήλωσε κλείνοντας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments