Πολιτική

Στα άκρα η σύγκρουση Άδωνι Γεωργιάδη – Πολάκη

Στα άκρα η σύγκρουση Άδωνι Γεωργιάδη – Πολάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και λήψη απόφασης, για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας των βουλευτών Βασιλείου Στίγκα, Διονυσίου Βαλτογιάννη και Κωνσταντίνου Φλώρου (1 δικογραφία), Παύλου Πολάκη, Κωνσταντίνου Φλώρου, και Δημητρίου Τζανακόπουλου, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Δεν δέχομαι να σπιλώνεται η τιμή και η υπόληψη μου», τόνισε ο υπουργός Υγείας

Σε σύνολο 272 βουλευτών, 224 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη, 46 κατά και 2 «παρών».

Την άρση ασυλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, αποφάσισε η Βουλή, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. Νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής εμφανίστηκε αμετακίνητος ως προς τους χαρακτηρισμούς που είχε εκτοξεύσει εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ έκανε ειδικές αναφορές στην υπόθεση Novartis.

Πολάκης: Δεν παίρνω πίσω τίποτα, δεν ζητάω συγγνώμη

«Δεν παίρνω λέξη πίσω, ούτε το λαδέμπορας, ούτε το αδιευκρίνιστος, ούτε τον χρηματισμό από τη Novartis. Ελπίζω στη δίκη που θα γίνει να βρούμε έναν δικαστή ο οποίος να μπει στην ουσία της υπόθεσης, όπως μπήκαν οι Αμερικανοί δικαστές και το FBI», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, ενώ δεν έλειψαν και τα καρφιά προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτή η Δικαιοσύνη λέω ότι πρέπει να αλλάξει. Είχα δίκιο σε όσα έλεγα το 2016 και εάν με είχαν ακούσει κάποιοι που θα έπρεπε, τώρα θα είχαμε άλλα πράγματα […] Δεν ζητώ καμία συγγνώμη από κάποιον που διασπάθισε χρήμα, ορκίζομαι στον λαό ότι θα συνεχίσω να πολεμώ. Ελπίζω στη δίκη που θα γίνει να μην έχουμε έναν δικαστή Καψιμάλλη αλλά Τερτσέτη και Πολυζωίδη», επέμεινε ο Παύλος Πολάκης.

Ζητώντας τον λόγο ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε τη δικαίωσή του για την υπόθεση Novartis, τονίζοντας ότι οι δικαστικές αποφάσεις στον δυτικό κόσμο γίνονται σεβαστές και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Γεωργιάδης: Αν μου ζητήσει συγγνώμη, θα πάρω πίσω τη μήνυση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέληξε λέγοντας ότι αν του ζητήσει ακόμα και σήμερα συγγνώμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποσύρει τη μήνυση. «Δεν μπορείτε να σπιλώνεται η τιμή και υπόληψη μου», είπε, «όταν ένας πολιτικός αντίπαλος έχει αθωωθεί από όλους». Διερωτήθηκε μάλιστα, απευθυνόμενος προς τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ: «Τι πρέπει να κάνω; Να πάω στον Πάπα της Ρώμης; Δεν μπορείτε να συνεχίσετε να με σπιλώνετε, έκανα τη μήνυση για να μπει ένα όριο. Υπάρχει κάτι άλλο να κάνω για να σταματήσει να με συκοφαντεί; Με τι ψυχή θα πείτε όχι εσείς του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό;».

Μάλιστα, σχολίασε πως στον πολιτισμένο κόσμο δεν υπάρχει αυτοδικία, «αλλιώς θα πλακωνόμασταν και τότε θα επικρατούσε ένας από τους δύο, θεωρώ ότι αυτός θα ήμουν εγώ…» όπως ανέφερε, προκαλώντας γέλια στην αίθουσα.

«Εσείς κυρία Ακρίτα δεν είστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Δεν έχετε γραμματείες ανθρώπινων δικαιωμάτων; Εγώ δεν έχω ανθρώπινα δικαιώματα; Μήπως είμαι… ζώο; Εσείς που είστε στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο ευαίσθητοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα δικά μου ανθρώπινα δικαιώματα έχετε κάποια ευαισθησία; Να μην αρθεί η ασυλία του και να με συκοφαντεί κάθε μέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Τα ανθρώπινα δικαιώματα σας ενδιαφέρουν όταν πρόκειται για φίλους σας. Κανένας από εσάς που ψηφίζετε όχι, δεν αντιπροτείνει τι άλλο μπορώ να κάνω στην Ελλάδα για να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου.

Άρα λοιπόν αιτούμαι οι συνάδελφοί μου να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη, ώστε αυτά που είπε πάλι προ ολίγου εδώ να τα πει σε ένα δικαστήριο», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments