Ελλάδα

Συνελήφθη 23χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Συνελήφθη 23χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com

Είχε στην κατοχή του πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος 23χρονου για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Ο 23χρονος εντοπίστηκε μετά από ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση στοιχείων που προήλθαν από ξένες Αρχές. Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς, κάνοντας χρήση πλήθους ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησε πρόσβαση σε συγκεκριμένη διαδικτυακή εφαρμογή όπου και διαμοίρασε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ μετά από ενδελεχή ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα, και κατόπιν επικοινωνίας με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής του εμπλεκόμενου ατόμου.

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB), καθώς και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ. Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν σε αυτά πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο ο 23χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της  Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments