Ελλάδα

Τι απαντά ο ΟΣΥ για τον οδηγό λεωφορείου που καταγγέλλεται ότι πέταξε επιβάτη επειδή είχε μαζί του γάτα

Τι απαντά ο ΟΣΥ για τον οδηγό λεωφορείου που καταγγέλλεται ότι πέταξε επιβάτη επειδή είχε μαζί του γάτα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Τι απαντά ο ΟΣΥ για τον οδηγό λεωφορείου που καταγγέλλεται ότι πέταξε επιβάτη επειδή είχε μαζί του γάτα

Οι ανάγκες μεταφοράς του επιβατικού κοινού, μεταξύ αυτών και η μεταφορά των ζώων συντροφιάς, βρίσκονται στο επίκεντρο του παραγόμενου έργου μας

Ο οδηγός, που καταγγέλθηκε από επιβάτη ότι τον κατέβασε από το λεωφορείο επειδή είχε μαζί το γατάκι του, έχει κληθεί σε απολογία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανώνυμης Εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. ΑΕ.).

Όπως επισημαίνεται, «αν αποδειχθεί ότι υπάρχει παράβαση του νόμου “περί μετακίνησης με ζώα”, τότε η Εταιρεία θα προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες εις βάρος του οδηγού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ο.ΣΥ.:

Η Ο.ΣΥ.ΑΕ. αναφορικά με το περιστατικό που καταγγέλλεται, μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης και τον ισχυρισμό ότι οδηγός των Οδικών Συγκοινωνιών κατέβασε επιβάτη επειδή μετέφερε ένα γατάκι ενημερώνει ότι:

Η Εταιρεία από την πρώτη στιγμή έλαβε γνώση για το περιστατικό και έχει ήδη εντοπίσει τον οδηγό, ο οποίος έχει κληθεί σε απολογία.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει παράβαση του νόμου ‘‘περί μετακίνησης με ζώα’’, ο οποίος στο άρθρο 4 παρ.4β, μεταξύ άλλων ορίζει ότι: « η μεταφορά μικρών ζώων συντροφιάς με οδικά μέσα και μέσα σταθερής τροχιάς επιτρέπεται με ευθύνη του επιβάτη και κατά την κρίση του οδηγού ή άλλου εντεταλμένου προσωπικού του μεταφορέα…εφόσον είναι τοποθετημένο σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς κλειστού τύπου διαστάσεων έως 70 εκ. χ 40εκ. χ50 εκ. και εφόσον ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του ζώου φέρει το ατομικό βιβλιάριο υγείας-διαβατήριο του ζώου…και τα τοποθετούν στους ελεύθερους χώρους των οχημάτων…» τότε η Εταιρεία θα προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες εις βάρος του οδηγού.

Η  Ο.ΣΥ. Α.Ε. ξεκαθαρίζει ότι προέβη στις απαιτούμενες διαδικασίες -παρά το γεγονός ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει λάβει καμία επίσημη καταγγελία- καθώς οι ανάγκες μεταφοράς του επιβατικού κοινού, μεταξύ αυτών και η μεταφορά των ζώων συντροφιάς, βρίσκονται  στο επίκεντρο του παραγόμενου έργου μας.

Τέλος, υπενθυμίζουμε  ότι υπάρχει αρμόδιο τμήμα καταγγελιών, στο οποίο τα περιστατικά που καταγγέλλονται αντιμετωπίζονται ευκολότερα και αμεσότερα.

Η καταγγελία του 23χρονου στα social media

Ο 23χρονος Δημήτρης Κουτσούκης, ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok, στο οποίο εξιστόρησε τα όσα βίωσε μέσα στο λεωφορείο Γ12 στο Ίλιον. Όπως λέει, είχε τη γάτα του σε ειδική τσάντα μεταφοράς κατοικίδιων μέσα στο λεωφορείο, όταν κάποια στιγμή ο οδηγός στάθηκε όρθιος από πάνω του κα άρχισε να του φωνάζει.

«Ο οδηγός με πέταξε έξω βρίζοντάς με χωρίς λόγο, ήρθε από πάνω μου και φώναζε: “Σήκω τώρα μη σε πετάξω έξω”. Εγώ δεν είχα καταλάβει ότι ήταν ο οδηγός και ότι απευθύνεται σε μένα. Δεν ήξερα τι είχα κάνει τον ρωτούσα “τι έκανα”.  Μου φώναζε μπροστά σε τόσο κόσμο. Τρέμω ολόκληρος.

Ντροπή στον ΟΑΣΑ, γιατί έχω το γατάκι εδώ μέσα και το προβλέπει κανονικά η νομοθεσία. Ο οδηγός με ρωτούσε αν την ξέρω.. Εγώ την ξέρω, εσύ την ξέρεις ρε; Να είσαι σίγουρος πως με αυτό που έκανες δεν θα γλιτώσεις. Θα σε πάω τέρμα, την πάτησες. Έχω τις πινακίδες σου», λέει στο βίντεο που ανέβασε στο Tiktok ο Δημήτρης Κουτσούκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments