Διεθνή

Επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου μετά τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ

Επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου μετά τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου μετά τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ

«Βλέπουν» περιθώρια πίεσης για απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς

Καλά νέα για το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης είχε μάλιστα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου τον οποίο και συνεχάρη για την επιτυχή επιχείρηση. Και οι δύο συμφώνησαν ότι υπάρχει περιθώριο πίεσης για την απελευθέρωση των ομήρων.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι ο Σινουάρ ήταν υπεύθυνος για την ασύλληπτη σφαγή στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου και για όσα πολλά ακολούθησαν.

Ο Μπάιντεν επισήμανε, δε, ότι ο ισραηλινός στρατός με τη βοήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχει κυνηγήσει ηγέτες της Χαμάς, εντοπίζοντάς τους στις κρυψώνες τους και εξαναγκάζοντάς του σε φυγή.

Συμπλήρωσε ότι ήταν πρωτοφανές το γεγονός ότι η Χαμάς χρησιμοποίησε για τις επιχειρήσεις της υπόγειες σήραγγες, όμως ο θάνατος του Σινουάρ αποδεικνύει πως κανένας τρομοκράτης πουθενά δεν μπορεί να γλιτώσει από τη Δικαιοσύνη.

«Απευθύνομαι στους Ισραηλινούς φίλους μου και λέω χωρίς καμία αμφιβολία ότι αυτή είναι μία σημαδιακή μέρα ανακούφισης, φέρνοντας στη συλλογική μνήμη τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την επιδρομή για τη δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011» πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Μάλιστα, ο Μπάιντεν υπογράμμισε πως η Χαμάς δεν θα μπορεί πια να οργανώσει τόσο ευρεία επιχείρηση εξόντωσης όπως εκείνη της 7ης Οκτωβρίου του 2023.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments