Διεθνή

Γιαχία Σινουάρ: Καρε-καρέ η στιγμή της εξουδετέρωσης του ισχυρού άνδρα της Χαμάς από τις IDF

Γιαχία Σινουάρ: Καρε-καρέ η στιγμή της εξουδετέρωσης του ισχυρού άνδρα της Χαμάς από τις IDF

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Γιαχία Σινουάρ: Καρε-καρέ η στιγμή της εξουδετέρωσης του ισχυρού άνδρα της Χαμάς από τις IDF

Οι εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν συνοδεύονται και από μαρτυτίες στρατιωτών που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι IDF συγκλονιστικά πλάνα από τη στιγμή που οι IDF επιτείθενται και εξουδετερώνουν τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ. Οι εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν συνοδεύονται και από μαρτυτίες στρατιωτών που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.

Σε ένα από τα πλάνα φαίνεται ένα άρμα μάχης Merkava από το οποίο φεύγει μία οβίδα και χτυπάει το κτίριο όπου έχει καταφύγει ο Σινουάρ. Την ίδια στιγμή στρατιώτες πραγματοποιούν έφοδο προκειμένου να εξουδετερώσουν τον στόχο τους. Παράλληλα οι IDF δημοσίευσαν φωτογραφίες από όπλα και πυρομαχικά που εντοπίστηκαν στο καταφύγιο του ηγέτη της Χαμάς.

Το χρονικό της εξόντωσης Σινουάρ

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος τη ζωής του Γιαχία Σινουάρ ξεκίνησε τις πρωϊνές ώρες της 16ης Οκτωβρίου. Ένας στρατιώτης του 450ου Τάγματος Πεζικού στις 10:00 διαπίστωσε ύποπτε κινήσεις σε ένα κοντινό κτίριο. Αμέσως ενημέρωσε τον διοικητή του ο οποίος έδωσε εντολή να ανοίξουν πυρ. Το τάγμα βρισκόταν σε αποστολή στην Ταλ αλ Σουλτάν της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο να καταστρέψουν σήραγγες και εχθρικές θέσεις. Τότε, τυχαία, ήρθαν αντιμέτωποι με τον «υπ’ αριθμόν 1» στόχο τους που δεν ήταν άλλος από τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Τις μεσημεριανές ώρες οι IDF με τη χρήση drone αναγνώρισαν τρεις άνδρες να φεύγουν από το κτίριο το οποίο είχε μπει στο στόχαστρο. Οι άνδρες της Χαμάς κινούνταν από σπίτι σε σπίτι προκειμένου να αποφύγουν τις ισραηλινές δυνάμεις. Τότε το 450ο Τάγμα άνοιξε πυρ με τα μέλη της Χαμάς να προσπαθούν να αποφύγουν τις σφαίρες. Ο ένας εξ’ αυτών όπως προέκυψε αργότερα ήταν ο Γιαχία Σινουάρ.

Έτσι λοιπόν ένα Merkava Mk.4 έριξε μία βολή στο κτίριο όπου κρύφτηκε ο Σινουάρ. Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, και μάλιστα μια χειροβομβίδα έσκασε κοντά στην θέση των Ισραηλινών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας Δρούζος στρατιώτης των IDF. Ο Γιαχία Σινουάρ είχε ανέβει στον δεύτερο όροφο του κτιρίου. Οι IDF εκτόξευσαν έναν φορητό αντιαρματικό πύραυλο εδάφους – εδάφους τύπου Matador.

idf_2
idf_3

Το κτίριο – καταφύγιο του Σινουάρ σχεδόν διαλύθηκε και τότε οι Ισραηλινοί πέρασαν στην επόμενη φάση. Αποφάσισαν να στείλουν ένα mini-drone για να δουν τι γίνεται στο εσωτερικό του κτιρίου και τότε είδαν έναν τραυματισμένο άνδρα, γεμάτο σκόνη χωρίς να φαίνονται τα χαρακτηριστικά του, να προσπαθεί με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει, να χτυπήσει το drone με ένα κομμάτι ξύλο. Οι δυνάμεις των IDF άφησαν να περάσει αρκετή ώρα κι αυτό γιατί δεν ήταν σίγουροι αν ο χώρος ήταν παγιδευμένος με εκρηκτικά.

Επέστρεψαν στο σημείο τα ξημερώματα της Πέμπτης (17.10.2024) και αφού προχώρησαν σε εκκαθάριση της περιοχής για τυχόν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, εντόπισαν ένα πτώμα κάτω από τα ερείπια. Η έκπληξή τους ήταν μεγάλη αφού όλοι γνώριζαν το πρόσωπο του Γιαχία Σινουάρ του ηγέτη της Χαμάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments